Sista Juni bjöd på en härlig sommardag

Igår så avslutade vi den sista Juni med en utflykt då vädret var alldeles lagom varmt och solen lyste.

Vi åkte till Ekenäs och Cafe Kvarnen, det är ett litet cafe som drivs av en tjej sommar tid och av namnet att döma är cafet just i en gammal kvarn det finns allt från smörgåsar, soppa, bär pajer, fika korgar, te, dricka, kaffe och allt är hembakt.

Cafe Kvarnen ligger vid Ekenäs mellan Vadsbro och bettna i Sörmland och det är väl värt ett besök bara den underbara naturen runt omkring är jätte fin. Dom har även mycket bra priser och miljön om ni tittar på bilderna är väldigt avkopplande.

Jag måste säga att jag tycker att budskapet på bordet är väldigt bra tycker inte ni det?

Vi lever ju i en värd där datorer, ipad, tv och mobiler upptar så mycket av ens tid och jag tror att pga detta så missar man så mycket av allt runt omkring oss. Likaså går tiden rasande fort för att vi är alldeles för lite i nuet. Jag är nog själv alldeles för mycket uppkopplad tyvärr det är alldeles för lätt att fastna i den fällan.

Men jag har också perioder där jag verkligen försöker att lägga allt åt sidan och bara vara i nuet.

Visst jag fuskar väll på så sätt att jag tar lite bilder under tiden men annars kan man ju inte sen sitta och njuta av alla dessa härliga sommar bilder när höst rusket drar in över landet. Och det är väldigt roligt att samla på alla dessa minnen iform av bilder.

Samt sen så vill jag ju dela med mig av allt det fina jag ser på mina utflykter till er.

Efter att vi avnjutit en god fika där så åkte vi vidare mot Nyköpings hamn där gick vi och strosade runt hamnen och upp mot Nyköpings hus och bara njöt av en solig och härlig sommar kväll vi lyssnade till fiskmåsarnas glada skrik och njöt av och havet.


Det är riktigt fint där sommartid. Vi besökte även en loppis men det blev inga fynd men det är ändå kul att gå och titta på alla saker.


Det är väll just det som är charmen med loppis just den där saken du trodde att du aldrig skulle hitta är den du fyndar eller den där bra saken du inte ens visste att du behövde hittar du.
Det märktes tydligt att det var semester tider det var liv och rörelse det kom båtar som lade till och båtar som åkte vidare mot sitt mål, människor som skrattade och pratade på uteserveringarna och trubaduren som sjöng sommar låtar av Tomas Ledin.


Det är just det här som jag gillar så mycket med sommaren allt lever upp lite mer på något sätt, det blir mer möten mellan människor och dom flesta är lite mer öppna för att prata en stund när dom blivit fria ett tag från vardagens stress.

Vi avslutade sen kvällen med lite mat i hamnen.

Nu får vi hoppas på att juli månad levererar ett lika fint väder för fler utflykts dagar eller bara för dessa lite lata sköna återhämtnings dagar hemma på tomten med en god grillning på kvällen som jag såväl behöver.

Tänkt ändå vilken skillnad det är på sommaren i år mot den jag hade förra året och det jag gick igenom den här tiden då. Även om mitt nya besked som jag fick nyligen grusade denna sommar också endel med en viss ökad oro för hur allt ska bli så är jag ändå tacksam för att jag tog mig igenom förra året. Annars hade jag ju inte suttit här idag. Och det är ju bara att fortsätta att kämpa vidare med allt.

Jag vill verkligen njuta av sommaren som är kvar och hoppas att den skjuter fram hösten lite extra länge i år.

För just nu är sommaren när den är som bäst 🐝

Gillar