Så här är lördagen hemma hos mig

Lördag hemma hos mig innebär att jag tassar upp på morgonen tar på mig morgonrocken, tofflor och tar med mobilen och låter maken få en rejäl sovmorgon.


Vad är det första jag gör när jag kommer upp på morgonen:

Då tar jag mina mediciner mot astma, smärtor och sköldkörtel.Vad brukar jag göra efter det:

Sedan går jag in på toaletten och borstar min bettskena och lägger den i vatten. Min bästa investering någonsin för käken.

Om det är mörkt inne så tänder jag mer än gärna en massa ljus och sen sätter jag på tv:n och slö tittar lite på nyhetsmorgon.
Men idag blir det inga tända ljus då solen tittar fram och det är faktiskt riktigt ljust ute vilket det inte har varit dom senaste veckorna.

Jag tycker att en lugn morgon är ett skönt sätt att starta upp lördagen på eller i och för sig alla mornar i veckan föredrar jag att starta så.

Men idag så blir det inga tända ljus då solen tittar fram och det är faktiskt riktigt ljust ute emot vad det har varit dom senaste veckorna.

Jag låter alltid kroppen i sakta takt vakna till liv och möta dagen.

Även min kropp, muskler och leder gillar den långsamma starten på morgonen och ibland använder jag vetevärmaren om musklerna smärtar alldeles för mycket som lindring.

Jag skriver ofta mitt första blogginlägg för dagen och sen passar jag även på att läsa lite bloggar och kolla sociala medier och tidningarna på nätet.Får jag fortsätta att ha energi reseren av dagen:

Tyvärr inte!
Ibland kan jag slå upp ögonen på morgonen och hinna känna mig utvilad och att jag faktiskt har lite energi. För att sedan göra mina första morgon bestyr känna hur smärtorna ökat i kroppen och i takt med att dom ökar så känner jag också hur energin jag hade redan börjat att sållas.

Det är som en ond cirkel allting.Vad brukar jag göra av min lördag:

Jag brukar börja med att känna in vad jag vill och vad jag orkar göra samt jag frågar också maken om han har något speciellt han vill göra.

Ibland bestämmer vi oss för att bara vara hemma och ha en lugn och skön lördag.

Vi börjar med en mysig gemensam frukost och sen senare på dagen så kanske vi tar en mysig eftermiddags fika tillsammans, en favorit är en kopp te med vitlöksbröd till.

Till det ser vi ofta någon bra serie eller film.

Sen lagar vi någon god mat och hur det än är så är snart kvällen här igen och då fortsätter vi att mysa och bara vara.

Men ibland så känner vi även för att göra något, kanske åka iväg en sväng, äta lite god mat ute, ta en bio fast det är vi faktiskt lite dåliga på men det är något som vi båda gillar att göra.

Men det vi alltid gör av våran lördag det är att vara tillsammans och umgås och det är jag tacksam för.

Hur jag mår och vad jag orkar styr också mycket av vilket av alla saker som vi väljer att göra.

Och en skön promenad det är alltid härligt och något som vi njuter av att ta. Det är skönt att dra ner lite friskluft i lungorna.

Så detta är lite av min vanliga lördag.Vad vill jag nu säga er:

Att ni ska ha en helt underbar lördag, njut av dagen och gör bara det ni vill göra. Stanna upp och var i nuet.

Var rädda om erStor Kram på er

Gillar

Kommentarer

Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Det låter jätte skönt. Ha en jätte fin dag ❤
nouw.com/enitalienareisverige
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Tack fina och jag önskar dig detsamma ❤️
nouw.com/minresatumörmittliv