Regn

Dagens ord är ,

Regn


Ibland så kan regn väcka lite alla möjliga känslor i mig så som besvärad, uttråkad, rastlös, mysigt, lycklig, rik, tacksam och lugn.


Besvärad,

Blir jag nog mest om det börjar att regna och ni vet när man har ägnat lite tid framför spegeln på morgonen kanske lockat håret lite och sen regnar det när du väl ska ut. Håret blir platt och trist och det fina du hade fixat till är puts väck och kanske så var du påväg till något speciellt möte och ville vara fin.

Det kan även vara lite besvärande om man kanske inte har rätt kläder när himlen öppnar sig och inget paraply finns i närheten.


Uttråkad och rastlös,

Jag kan nog bli både uttråkad och rastlös när vi kommer in i en ända lång regn period. Ni vet när det väl har börjat att regna och det vill inte sluta och det pågår i dagar/veckor.
Jag blir då sugen på att göra precis allt som kanske inte passar sig att göra i ett regnväder.


Mysigt,

Jag kan tycka att några regniga dagar då och då kan vara mysigt att få. Och ibland så kanske man har sparat lite saker inne som behöver fixas och då passar det bra med ett regnigt väder.

Eller varför inte bara ta några vilodagar, läsa en bra tidning eller bok, se en serie eller film, laga god mat eller baka något ja alltid hittar man ju på något att göra ändå.

Man kan ta en mysig fika med lite nybakat bröd och en varm kopp te och till det passa på att tända upp en massa ljus även om det är mitt på dagen.


Lycklig, tacksam och rik,

Ibland så kan jag sitta i soffan och höra ljudet av regndropparna som faller mot altantaket och det kan få mig både lugn och lycklig.

På sommaren så kan jag känna mig väldigt lycklig när regnet faller och den där goda lukten ifrån asfalten når mina näsborrar.

Jag kan också efter den enorma torkan som vi var med om år 2018 känna mig både tacksam, rik och lycklig när regnet faller, rik för att bönder, människor,djur, sjöar, odlingar och våra trädgårdar håller på att torka sönder och verkligen behöver regnet.

Då är verkligen regnet en enorm rikedom och jag kan känna mig både tacksam och lycklig för regndropparna som kommer.


Lugn
,

Ljudet av regndropparna som faller kan göra mig både lugn och harmonisk för ljudet är väldigt rogivande.

Ibland så tycker jag att det är riktigt häftigt att så mycket saker som vi har omkring oss i vår vardag ändå kan väcka så mycket känslor inom oss.

ibland så borde vi nog bara stanna upp i våran stressiga vardag och känna efter alla dessa saker.


​Kram K

Gillar

Kommentarer