Onsdags funderingar, livet som förändras genom åren, hur hittar man lyckan i livet

God dag, jag slogs just av att det redan är onsdag hur fort går inte dagarna.

Inte för att det är så stor skillnad på dagarna som sjukpensionär. Jo lite skillnad är det och framför allt till helgerna.

Det var skillnad när man var ung då gick man gärna ut på något ute ställen och vissa veckor kunde det bli både onsdag, fredag och lördag. Man umgicks och hade kul.

Nu är man likt ett trött pensionärspar *ler* sittandes hemma men sen har ju mycket också förändrats vi har blivit äldre, sjukdomar har slagit till och jag har inget intresse av att gå ut.

Jag söker mig mer till stillhet, en lugn vrå där jag trivs att vara och ett av dom ställena är hemma likaså naturen. Jag tror att man känner innerst inne vad som är rätt för just mig och det är bara att följa sitt hjärta.

Maken och jag som sjuka har ordnat våra liv till det bästa, vi har våran lilla oas hemma både i trädgården och inne, en viktig plats där vi båda kan få lugn och ro vilket vi har ett stort behov av.

Vi behöver kunna återhämta oss.

På samma sätt har vi skapat vårat liv tillsammans och lever på det sätt vi vill. Vi har båda saker i bagaget som vi absolut inte ville ha in i vårat gemensamma liv när vi skapade det tillsammans, vilket var bra för då fokuserade vi ju på det vi visste av vi ville ha.

Vissa fokuserar så mycket på pengar klart pengar kan underlätta. Men igen som sjuk får man ingen hög ersättning att leva på men det har också gjort att jag tar ingenting förgivet och jag har också sett genom åren att pengar ger sällan någon lycka utan lyckan måste ju komma innifrån dig själv det är där den börjar.

Det finns dom som ägnar hela sina liv åt att jaga högvinsten på spel och liknande men gör inte det för det är inte värt det och förmodligen inte lösningen på problemet.

Varken prylar eller några ” snabb fix ” ger dig lyckan.

Utan lyssna till ditt inre det är där du börjar, lev ditt liv som om det var din sista dag, var nöjd med det du har, finn saker du tycker om och håll fast vid dom. Lär dig prioritera rätt., lär dig älska dom små sakerna istället för att jaga dom stora.

Är du i en relation där du inte mår bra så kanske du ska tänka om.

Tänk inte som så ” att det där fick jag aldrig som barn ” det kan handla om hur du tex ej firade en högtid eller något annat se då till att göra något åt det nu och du är ju äldre ni och kan göra precis så som du hade velat ha den som yngre.

Det är aldrig försent att ändra på saken. Ge dig själv eller någon annan det som du alltid har burit med dig och det du alltid har saknat eller önskat.

Som vuxen behöver du inte göra samma sak som det du varit med om tidigare utan du kan själv förändra.

Våga vara snäll mot dig själv, beröm dig när du gör bra sker, ransaka dig själv när du gör något mindre bra och lär av det och förändra våga vara både ledsen, arg och förtvivlad men tillåt dig också att få vara glad och lycklig.

Du är värd att få leva ett så bra liv som du kan.

Kram 💕

Gillar