När skolan borde ha vidtagit åtgärder

Jag har länge tänk att skriva detta inlägg om händelser i min skoltid som jag har varit med om och som sen kom att påverka mig väldigt negativt. Där både skolan, lärare och rektor borde ha vidtagit åtgärder utan att istället blunda för det som pågick.

Det som hände har kommit att påverka mig en hel del och idag skulle både vissa elever och lärare ha varit avstängda.

Jag trivdes ganska bra i skolan mina första år jag bodde i ett mindre samhälle och vi hade där en mindre skola.

Men sen på mellanstadiet så rasade det ganska rejält för mig och det kom att påverka min skoltid. Skola har ingen som helst bra klang i mina öron.

Vi var en ganska stor klass och det fanns vissa som var lite stökiga vi fick även på mellanstadiet en ny manlig lärare. Jag såg fram emot det men det visade sig sen att det var ett misstag.

Den manliga lärare var lite speciell och vart eftersom vi tjejer i klassen utvecklades kroppsligen så ändrade han attityd, jag gillade inte alls blickarna som man kunde få.

På våra gymnastik timmar blev det mer och mer en regel att han alldeles för många gånger när vi duschade började efter gymnastiktimmen att komma in i vårat omklädningsrum.

Det började med en liten oskyldig glänt på dörren till att mer och mer gå längre och längre in i omklädningsrummet. Jag uppfattade detta väldigt obehagligt och man försökte att skyla sig så gått det gick, jag var absolut inte bekväm med det.

Även om vi sa ifrån så slutade han inte. Killarna var dock förskonade från detta.

Vid något tillfälle så gick han ända in i duschrummet. Jag blev då så överrumplad då jag var på väg ut ur duschen och för att hämta min handduk. Jag skrek till honom att gå ut varpå han alltid skyllde på att han var tvungen att säga oss en sak.

Men vid detta tillfälle kastade jag en schampoo flaska efter honom.

Jag vet att jag en gång slängde på mig kläderna och sprang in till killarnas omklädningsrum. Och där faktiskt en kille blev så förbannad att han skrek på honom och talade om att nu fick det vara nog.

Sjuksköterskan på skolan berättade jag allt för hon sa att det är ju lite känsligt men inte okay hon skulle prata med rektorn och vi hade ett par föräldramöten kring honom.

Bla. Om detta med gymnastik lektionerna men mötet handlade även om en annan sak hans gömda porrtidningar i vårat materialskåp i klassrummet. Några av oss hade misstänk honom då vi vid ett par tillfällen efter rast ertappat honom med något som han snabbt fick in i skåpet och som han sen började att ha låst.

Rektorn konfronterade honom och han bortförklarade det hela med att det inte var för eget bruk utan till våran sexualundervisning.

Ursäkta språket men vilken jävla normal lärare använder porrtidningar för undervisning i skolan. Han hade dock aldrig använt dom på lektionstimmen än utan han sa att dom var menade för när vi hade kommit längre fram i undervisningen.

Det hände inte så mycket mer än att han fick höra att det var opassande och sen fick han ta bort dem ur skåpet. Fattar ni skillnaden på då och idag om detta hade hänt.

Jag kände mig mer och mer illa till mods i skolan och det fanns även några killar i klassen som gick för långt dom tyckte att det var deras rättighet att jaga och klämma och känna på brösten tyvärr tillhörde jag en av dom som blev tidigt kroppsligen utvecklad och på så sätt blev jag utsatt.

Det var ångest och magvärk varje dag när jag skulle till skolan och jag var enormt ensam i detta, det fanns ingen vuxen i min närhet som visste vad som pågick och ingen som jag vågade berätta för.

Jag tror att det fanns fler tjejer i klassen som var utsatta och kanske kände de som jag. Man kunde bara försöka att försvara sig genom att skrika och fäkta med armarna men dom som verkligen borde ha hjälpt oss fanns inte där dom vuxna.

Jag minns en gång väldigt tydligt när en kille i klassen gick för långt och jag fick springa och ta skydd in på skolans ena toalett då han ville larva sig och ta på mig jag hade fullständig panik. Och jag hann precis stänga igen och låsa dörren innan han hann fram.

Jag har många gånger tänk tanken vad hade hänt om jag inte hunnit låsa dörren? . Där inne grät jag och jag var faktiskt rädd, jag vet inte hur länge jag stannade där inne innan jag tordes gå ut igen.

Jag gick då raka vägen och hämtade min väska och gick hem ifrån skolan.

Det var också ytligare en sak med den skolan som jag gick på det var knappt ingen som frågade vart man tog vägen om man bara gick hem utan man fick nästan komma och gå som man ville.

Jag eller om vi var fler jag kommer inte riktigt ihåg försökte sen att prata med våran lärare samma lärare som hade tidningarna inlåsta i skåpet om dom killar som höll på.

Lärarens svar till oss blev ” dom skojar nog bara med er och ni vet dom är i en sådan ålder då testosteronet rusar ” Och?!? Ska då vi pga. detta behöva ställa upp på det?

Helt sjukt.

Jag minns även på lästimmen vi hade en soffa i klassrummet och framför allt en kille som ofta tog sig friheten att sätta sig bredvid mig han tyckte att om han ville så skulle han ha friheten att ta på mina bröst och kladda. Ett nej var aldrig ett nej.

Jag var ledsen, obekväm och kränkt och väldigt illa till mods man kände sig helt maktlös. Jag började sakta att hata skolan och jag började att avsky att min kropp var så utvecklad som den var.

Först i åttan så bytte jag klass och det var nog det bästa beslutet som jag kunde ha tagit, läraren i den klassen erbjöd mig det då hon hade sett att jag inte mådde bra och det var ändå mest den klassen jag var med på rasterna.

Några tjejer sa då till mig ifrån den förra klassen att dom också ville byta klass men kanske så tordes dom inte ta steget.

Där kom min vändning, jag hade inte ont i magen längre att gå till skolan eller in i klassrummet. Men jag mötte inte gärna dom tidigare killarna.

Jag vet inte vad dessa killars uppfattning är idag om allt som hände men förmodligen så anser dom att dom skojade.

Men att gå så långt som till att jaga, hålla fast och tafsa det kan man aldrig kalla ett skämt och aldrig någonsin är det okay, och det är ingenting som någon tjej någonsin skall behöva ta.

Samhället har än idag mycket kvar att arbeta på när det gäller dessa saker men om man jämför med när jag gick i skolan och idag så skulle man definitivt ha vidtagit åtgärder.

Händelserna fick mig en lång tid att vara osäker och obekväm, dom fick mig att från att ha gillat skolan till att inte alls gilla den.

Mycket pågick på vår skola som aldrig idag skulle ha fått förekomma. Tyvärr förstörde det min skolgång.

Minnena finns där, personerna som gjorde detta kommer jag för alltid att minnas. Dom minnena bleknar inte.

Och om någon i detta nu är utsatt för något liknande vad ni än gör så acceptera inte det som pågår. Gå inte runt ensamma och bär på allt.

Leta upp en vuxen och berätta eller kontakta polisen. En tydlig och skarp markering behövs mot detta beteende.

Ni är inte ensamma.


Stor Kram K


PS.

Det här är min öppna, nakna och ärliga, berättelse om vad jag har varit med om. Inte helt lätt att skriva men ändå skönt för själen att få lätta lite på min ryggsäck och att få ner det i skrift.

För jag äger själv min egna upplevelse och händelse.

Gillar

Kommentarer

MrsBuchet
MrsBuchet,
Tack för att du delar med dig av din berättelse! Jag är glad att du fick möjlighet att börja om även fast du inte skulle behövt göra det om de vuxna hade tagit sitt ansvar! Starkt av dig att öppna dig och berätta jag hoppas att din berättelse når någon som behöver det! Stor kram till dig💕
nouw.com/mrsbuchet
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Tack för dina ord och en stor Kram tillbaka 💗
nouw.com/minresatumörmittliv
FrokenA
FrokenA,
Fy farao vad obehagligt!! När var det? 80-talet? 90-talet? När jag gick på gymnasiet hade vi en idrottslärare som var lite väl närgången. Jag protesterade starkt och tog även upp det med rektor, som sa att "ja, men han är ju så populär". Alla gillade honom. En tjej i min klass tyckte om att bli kallade för "la fitta"! Jag tyckte bara han var allmänt äcklig. Men...han bad mig faktiskt om ursäkt på dagen för studenten!! Vissa kanske gillade hans sätt, men han fattade till sist att jag INTE gjorde det. Nu är jag lärare själv och jag tror jag skulle flippa ur om jag fick höra att nåt sånt som du berättat om pågick! Många elever har det så otroligt jobbigt hemma, så åtminstone skolan borde få vara en fristad där man slipper oroa sig för övergrepp av olika slag!!
nouw.com/frokena
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Tack för att du delar din upplevelse. det var 80-talet.
nouw.com/minresatumörmittliv
Ingajohansson
Ingajohansson,