När man behöver peppa sig själv till att kämpa vidare.

Just nu är det ganska mycket som är tungt jag kämpar mig tillbaka från en kroppslig utmattning samt olika brister, samt en allergiska reaktioner på en behandling som jag fått.

Jag känner mig så trött så trött så det känns inte som om jag vaknar till under hela dagen.

Jag fick ändå en allergisk reaktion efter min infusion mitt kortison dropp som jag fick pressade bort reaktionen under nästan ett dygn men i och med att kortisondosen minskade i kroppen så kom den allergiska reaktionen som ett brev på posten.

Febern steg till 38,7, allmän tillståndet var kraftigt påverkat, jag fick en svår huvudvärk, en extrem muskelvärk som är så svår så man skulle kunna skrika av smärta. Det känns som om ryggraden, och bröstkorgen skulle vara krossad.

Alla symtom känner jag igen sen sist då jag fick uppsöka akuten. Nu var jag beredd och hade både allergi tabletter och betapred dvs. Kortison tabletter redo så det fick bli en riktig hästkur på fem dagar igen. Men den tar ju också på kroppen.

Min kropp reagerar då med att gå på hel varv jag fick max sova fyra timmar per katt pga att kortisonet gör dig nästan hög.

Problemet är att trots att jag nu har avslutat kortison behandlingen så har jag fått svårt med sömnen den kan fortfarande bara vara mellan 4-5 timmar alltså alldeles för lite.

Min kropp är så otroligt slut just nu, denna allergiska reaktioner sållar mig totalt på energi.Det tar tid för kroppen att komma igen efteråt.

Vissa stunder håller jag mig uppe någelunda bra men vissa stunder är man så trött på sjukdomar och min högsta önskan skulle vara att få blir frisk.Ibland känns sjukhus besöken alldeles för många jag är dock så otroligt tacksam för att dom finns och jag vill framför allt tacka alla dessa underbara sjuksköterskor och undersköterskor som finns där och är stöttande och gör allt för att besöken och vistelsen ska bli så bra som möjligt.

Dagsjukvården pä mitt sjukhus och dess personal är suveräna på att bemöta oss på ett bra sett.

I och med min läkares sena agerande med min infusion så har han också tagit några månader av min ork och mående den senaste tiden tyvärr. Det känns tråkigt att ha missat så mycket.

Nu vill jag bara komma på fötter igen och njuta av det fina höstvädret som levererats den senaste tiden. Jag längtar ut i skogen och till dom sköna promenaderna som jag brukar ta jag vill njuta av den krispigare sköna kvälls luften som vi fått.

Jag längtar också efter dom fina och sprakande höstfärgerna i naturen.

Även om jag älskar sommaren så är det också skönt när man får lite mer tid för sig själv som jag tycker att man får på hösten. Den där sköna känslan när man pysslar om sig själv lite mer tar det där lång badet, lägger en ansikts mask och bara är.

Jag behöver den där återhämtningen.

Vissa perioder när det är alldeles för mycket sjukvård och smärta så brukar jag ändå försöka gör det där lite extra för mig sjölv för att orka.

Det kan vara allt ifrån att läsa min favorit tidning, eller se en bra film/ tv-serie, ta en kopp te eller att orka gå en skön promenad.

Jag är så tacksam för varje liten grej som jag för dagen orkar göra det ger mig en boost att orka kämpa vidare. Vissa tycker nästan att det är lite ” fult ” att klappa sig själv på axeln men kan du inte berömma eller peppa dig själv framåt så är det ju svårt att orka ta sig igenom det du står inför.

Balansen mellan att känna det tunga du har men också att vara tacksam över det positiva som du samtidigt har i ditt liv tror jag är en väldigt viktig balans att ha eller det har i ivarjefall varit så för mig.

Trots det tunga så finns det ju alltid positiva bitar med om du bara är öppen för att se dom.

Pga mina sjukdomar så har jag ju lärt känna mig själv väldigt bra, jag har fått lärt mig att leva på ett sätt som kanske inte alls hade varit självklart annars. Och mest av allt är jag så tacksam för att jag kan känna en sådan glädje och tacksamhet över dom allra minsta sakerna i livet.

Det gör att jag kan känna mig väldigt rik på livet trots sjukdom, jag behöver inte jaga efter det perfekta livet, dom dyraste sakerna eller ha massa pengar på banken för att finna en tillfredställese med livet.

Lyckan finner jag av dom allra minsta sakerna dom som man har precis framför sig.

Den känslan är jag så otroligt tacksam för att jag har. Jag tror att det är då du kan bli lycklig på riktigt.

Sjukdomar kommer ju alltid att vara endel av mig så därför är det ju ännu viktigare att hitta ett förhållningssätt så att jag ändå kan få ett bra liv trots det jobbiga. Och jag har kämpat med det ganska mycket genom åren det är så lätt att tappa sig själv lite i och med sjukdomar.

Men vill du så kan man verkligen ändå ta kommandot över sitt liv.

Det som var lite nytt för mig och det som hände i och mitt tumör besked förra sommaren och med den operation som jag genomgick. Då blev allt väldigt rörigt när jag sen kom till min terapi och där jag fick bearbeta allt så fick jag frågan av terapeuten ” har händelsen ändrat din syn på dig själv ”

Och tyvärr så fick nog allt som jag gick igenom mig att tappa fotfästet för ett tag och synen på sig själv ändrade sig lite för stunden allt blev bara så väldigt rörigt.

Det är först nu som jag börjar fungera lite mer som innan igen och att jag börjar känna igen mig själv igen. Det var en omtumlande tid och den kastade omkull mig rejält det var som om något inom mig dog där och då.

Men det är skönt att det nu sakta men säkert går åt rätt håll.

Alla ni där ute som kämpar med något , ge aldrig upp det kommer en ljusning. Och njut av livet.

Kram på er ❤️
Gillar

Kommentarer

Naatly
Naatly,
Så tufft 😟 Kram på dig <3
nouw.com/naatly