När luften fullständigt gick ur mig i måndags

Ni som läser min blogg vet ju att jag har väntat i hela elva veckor på ett viktigt läkarbesök i Stockholm för att få hjälp med mitt hormonkaos som pågår.

Jag har försökt att förbereda mig inför resan med vila och jag har inte tordas gjort några större saker som stjäl min ork och energi samt som ger mig mer värk i kroppen.

Men andra ord jag har varit ännu mer begränsad än vad jag är i vanliga fall.

Äntligen så hade dom elva veckorna passerat, veckan för läkarbesöket var äntligen här på torsdag den 13/6 skulle vi sätta oss i bilen och åka upp till Stockholm.

Jag startar måndagen som vanligt och vädret är soligt, varmt och fint så jag sitter på altanen ser då att det har kommit ett sms på mobilen och går in och läser och ser att det är från läkarmottagningen som jag skall till och ser då texten ” God eftermiddag. Tyvärr så måste vi avboka tiden den 13/6 till Dr...... pga. Sjukdom....”

Luften går ur mig, halsen blir tjock och jag går in för att berätta för min man och tårarna rullat nerför mina kinder där och då orkar jag inte mer. Det är svårt att förklara men hela jag är påverkad av det som pågår.

Jag har fullkomligt krupit fram dessa elva veckor och besöket var så viktigt för mig.Dagen efter så får jag reda på att jag kommer att få vänta ytligare 4-5 veckor på en ny tid och jag vet inte hur jag ska stå ut i så många veckor till.

Jag blir enormt stressad.

Dagen efter så vill jag bara komma bort en stund och skingra tankarna, jag har en tid på sjukhuset och efter det besöket så ringer vi min brorsdotter och undrar om vi ska hitta på något.

Det slutar med att vi åker till Norrköping och äter lite mat på Max och sedan drar vi vidare till busfabriken.

All tid man kan få med N betyder så enormt mycket och jag får verkligen glömma allt det jobbiga som hänt för en stund.

Vi blev kvar på busfabriken tills dom stängde vi bestämmer oss då för att åka ner på stan och ta en fika vid vattnet och gå en promenad.

Det är inte jätte varmt i luften men vi fryser ändå inte så vi köper med oss lite fika som vi tar vid vattnet.

Det blev en kanon dag även om jag hade hunnit bli rejält trött och slut så slut så att jag mådde illa när jag kom hem.

Väl hemma igen så kollar jag av mailen och ser då att jag har fått svar ifrån en läkare som jag fick tips om i Örebro som skall vara bra på just hormoner. Dock så är dom privata så det kostar en slant att söka dit.

Jag går då in och kollar av deras bokning system och ser att dom redan dagen efter har en tid förmodligen en avbokad tid. Ett hopp tänds inom mig och efter lite velande dock mest pga att det kostar lite så bestämmer jag mig för att boka tiden. För skulle jag få den rätta hjälpen så vore det helt underbart och istället för att hela sommaren kommer att gå och jag kommer att fortsätta att må skit.

Jag törs inte ens tänka på hur jag skall hitta orken till att åka dagen efter igen men det måste gå på något sätt.

Jag känner mig ändå lugn när jag vaknade upp i morse men jag kan bara hoppas att det är rätt läkare jag söker.

Klockan ett så sätter jag mig i bilen och åker mot Örebro regnet hänger i luften.

Det går bra på vägen dit och trafiken flyter på bra och vi har lite tid över när vi kommer fram så vi tar en snabb fika med en smörgås. På det mysiga cafe som vi fikade på när vi bodde några nätter i Örebro för fem år sedan.

Väl uppe på läkarmottagningen så möts jag av en trevlig dam som visar sig vara läkaren som jag skall träffa.

En mycket trevlig, varm och sympatisk person som verkligen lyssnar, förklarar och undersöker mig. Hon bekräftar samma sak som endo läkaren sa till mig angående mina prover Hur slutar då allt jo självklart så hjälper hon mig och är av samma uppfattning att jag ska ha bioidentiska då inte syntetiska hormoner fungerar på mig jag går därifrån med den hjälp som jag behövde och en licens ansökan på medicin.

Jag kan inte beskriva med ord vad detta betyder, nu har jag fått hoppet tillbaka äntligen kanske jag kan få lite mer livs kvalite och jag ber till högre makter att medicinen kommer att fungera.

Visst det blev ett hål i plånboken men på mindre än ett dygn så har jag fått hjälpen som jag så väl behövde.

Alla symtom som kan lindras eller till och med gå över är ett steg i rätt riktning.

Och jag är så sjukt trött i detta nu när jag skriver detta blogg inlägg men ändå så mycket lugnare på insidan, nu kommer det att komma en ordentlig smäll med mycket värk och trötthet på mig men nu kan jag verkligen ta mig tiden att sluta jaga läkare och börja att vila upp mig istället.

Och en fin och solig sommardag nu i somnar så kommer jag nog att åka tillbaka till Örebro för att bara gå runt och strosa och se allt fint.

För idag så vräkte regnet ner.

Är så tacksam för att det finns bra läkare  💕🙏🏽💕

Gillar