När det funnits en viss stress över julen och min utmattning har sitt fulla grepp om mig

Nu är det väldigt nära till jul om endast två dagar så är det självaste julaftonen. Jag hade nog en förväntning inför denna jul då jag såg fram emot den så mycket efter allt jag gått igenom under det här året.

Fast den blev inte riktigt som jag önskade mig där då i höstas när jag började längta till julen.Och jag har bara orkat gjort hälften av allt som jag skulle ha önskat. Inte för att det var något måste att göra allt utan mer för att jag tycker det är jul att hålla på och dona.

Den där bästa känslan över att det blir jul den där som jag brukar få finns inte riktigt där tyvärr..... och det är himla synd.

Stundtals har det gått skapligt och stundtals har det mest känts som ett nödvändigt ont.

Jag kanske hade för stora förväntningar jag vet inte men jag har alltid gillat julen och i år så betydde den extra mycket efter allt jobbigt jag gått igenom med mitt besked, operation och efter följande läkning som inte är helt över än.

Allt som kommit ikapp mig har också kastat omkull mig endel. Och min jobbiga och kraftiga fysiska och mentala utmattning som jag fått. När jag pratade med min läkaren om allt så tyckte han igentligen inte att det är konstigt att en utmattning kommit efter den påfrestning och stress som jag under en längre tid varit utsatt för likaså det trauma som min kropp fick vara med om under operationen då dom sågade upp mitt bröstben och opererade ut den femton centimeter långa tumören och sex centimeter breda som växte i bröstkorgen.

Jag kanske höll ett förhögt tempo efter allt jag varit med om kanske borde jag vilat ännu mer.

Men det var svårt där och då fullproppad med morfin för den svåra smärtan men ändå hög på livet eftersom man överlevt allt. Man ville känna att man lever.

Allt man gjorde även om det inte var några stora saker så kändes det som att man levde ännu mer.

Men jag skall inte klanka ner på mig själv för eftersom allt jag var med om bara är ett stort trauma för kroppen som min onkolog läkare sa så hade denna utmattning förmodligen kommit förr eller senare ändå.

Men min utmattning måste tas på största allvar och jag måste lyssna på kroppen. Om detta skall vända och gå åt rätt håll en dag.

När kroppen inte lyder längre trots att man vill, när huvudet känns som om det ska explodera och tankarna bara flyger i huvudet utan att få något vettig bestämt. Eller att bestämma något det går knappt längre att ta ett beslut det blir för överväldigande för hjärnan den klarar inte av det, eller när ljud från saker bara tas in på högsta volym även om dom igentligen inte är så höga. Eller när man skall komma ihåg en sak och det går bara inte man måste ha minnes lappar till allt.

Den där förlamande tröttheten som nästan gör att du kan somna stående oavsett vart du befinner dig. Och kroppen som känns som om den vore gjord av bly.

Den där stressen som finns malande i kroppen oavsett om du har något att vara stressad över eller ej.

Det är så mycket knäppa saker som händer när man inte längre kan styra över sig själv utan det är utmattningen som har tagit över.

Jag kommer att ägna dom här julveckorna till en total åtehämtnings period. Men lugn och ro, sömn, promenader och att bara få vara och att få vara fri från vardagen och sjukhusbesök ett tag.

Det här är vad jag behöver allra bäst.

Vi har ändå fått det vi behöver klart det allra viktigaste det andra har vi sållat bort.

Lite har blivit bakat men pepoarkakor räckte inte orken till för så det blev köpta och det går det med.

Hemma gjorda köttbullar fixade maken, skinkan står färdig i kylen, sillen är inlagd så det kommer nog att bli en jul i det här huset med.

Vi har dock inte bestämt oss än för om vi skall orka åka bort elle ej på julaftonen jag får nog se längre fram om orken kommer att finnas till det men annars så tar vi bara en lugn julafton med lite vila hemma.

Det är så otroligt tråkigt att inte kunna bestämma något i förväg just nu.

Men granen är i varjefall klädd här i vår stuga och tomtarna har kommit fram.

Så idag kan jag faktiskt säga att vi är helt klara med precis allt och det är ganska skönt så här två hela dagar innan jul men jag gjorde så för att vi skulle få loss några dagar innan jul där vi var helt färdiga och bara kunde få vila.


Nu när inga måste finns kvar längre så skall jag bara ta dagarna som dom kommer och bara njuta.

Jag vet att en utmattning tar lång tid att komma ikapp ifrån men jag kommer nog ändå ha lite nytta av att bara ta det lugnt nu och vila det hoppas jag ivarjefall. Även om sen vägen tillbaka är lång.

❤️ Jag önskar er alla en Riktigt God Jul och var rädda om varandra ❤️

Gillar