När den lugna fredagen utbyttes mot oro

I fredags så gick vi upp precis som vi brukar och det kändes bra att fredagen var här maken och jag hade planerat för en mysig och lugn fredagskväll.

Men maken hade dragits några dagar med en värk över bröstet som sen stegrade och började att stråla ut mot armen.

Han ringer och försöker få komma till vårdcentralen men där får han svaret att dom har fullt och att det är kaos då det fattas läkare. Sköterskan säger då till maken att du ska omedelbart åka in till akuten och du får inte köra bil själv.

Så jag skjussar direkt in honom väl där så går allt så himla fort han tas in omedelbart på ett rum och kopplas upp mot ekg och dom tar blodprover.

Under tiden där nere på akuten så larmar ekg apparaten några gånger och visar då på kammartakykardi vilken oftas är ett tecken på hjärtinfarkt som man har eller haft inom dom senaste 48 timmarna.

Ganska snart så kommer läkaren tillbaka och säger att vi kommer att lägga in dig på hjärtavdelningen för ett 24-timmars ekg koll och med provtagningar var 6:e timma för hjärtinfarkt.

Sen så får vi vänta någon timme på rummet nere på akuten innan det blir en ledig plats på avdelniningen och komma upp dit.

Under tiden så hinner man ju tänka tusen tankar och stress nivån ökade. Men med tanke på hur mycket vi varit med om den senaste tiden så blir man ändå lite härdad man går inte lika fort i taket utan tar det lite lugnare idag och tänker inte dom värsta tankarna direkt även om dom finns där och snuddar men visst blir man rädd ändå.

Så fredagen blev inte alls som vi hade tänkt oss.

Men det positiva är ändå att maken efter 24h inte hade visat något mer utan han blev utskriven igen igår eftermiddag.

Dock utan att ha fått reda på vad det kan vara den stressade hjärtläkaren visste inte och inte hade han kollat ekg kurvan nere ifrån akuten heller så hen hade ingen koll på hur det hade varit där nere så man blir ju inte helt klok på vad detta betyder men man får väll ta kontakt med husläkaren och reda ut ett och annat frågetecken.

Oavsett kaoset som kan råda i vården så anser väll jag ändå att går läkaren ronden så behöver hen ta sig tid att lyssna och förklara hur allt ligger till och helst vara påläst men tyvärr ser nog dagens vård ut så här många gånger idag.

Nu kommer vi att ta det lugnt och vila upp oss det behöver vi båda två men jag känner ändå en stor lättnad över att han är hemma igen.

Men tänk ändå vilka vändingar livet kan ta ena stunden så går man där och allt är som vanligt för att sedan vända om i en helt annan riktning och man slits upp från tryggheten som man har.

Livet är många gånger väldigt skört så det bästa som man kan göra är att leva livet fullt ut njuta av det du har omkring dig, skratta, gråta, älska och vara tacksam över det du har i ditt liv.

För på endast en mikro sekund så kan det ändra sig så lev i nuet och njut 💗🙏🏽💗

Ni får ha en fin söndag 🌸

Gillar