När är äntligen julen är bort städad

Nu har jag med lite hjälp städat undan julen för denna gång och vi tog det lite i etapper i några dagar.

Jag har alltid en liten blandad känsla när julen plockas undan samtidigt som man är lite trött på den så tycker man också att det är lite sorgligt att ta bort det mysiga och ombonade som faktiskt ljusstakarna och pyntet ger.

Men med att ljuset ute nu börjar att komma tillbaka så blir det inte samma sak med julsakerna längre och man börjar istället att drömma om lite vårtecken och butikerna börjar ju att fyllas med underbara tulpanbuketter.

I mina fönster nu så blommar orcideerna fint, orcideer är verkligen något som jag börjat att tycka om mer och mer och ibland är ju dom nästan bättre än snittblommor då dom står sig länge.

I måndags så fick vi ett spontan ryck och åkte mot Linköping och ikea för lite shopping det resulterade i lite nytt till hemmet och  jag behövde också lite nytt porslin och så hade dom ett underbart i rosa som jag fastnade för.

Lite ljust pastell rosa som blir härligt att duka med nu till våren och sommaren.

Förr kunde vi vara ganska ofta till olika köpcenter men det blir inte så ofta längre, jag tycker inte att det är lika kul att åka och titta i affärer utan känner mer att om jag åker någonstans så är det mysigare att prova ett nytt cafe eller matställe bara gå en sväng och kanske se något sevärt.

Det tycker jag idag ger mig så mycket mer.

Men någon gång ibland så kan absolut en shopping resa vara roligt med. Men med åldern så har man ändrat sig lite när det gäller vad man tycker är roligt eller vad som ger mest att göra.

Jag har också fått anpassa endel efter vad jag orkar och vad som inte tar för mycket energi ifrån mig.

Min trötthet har inte blivit bättre alls och ibland så är jag rädd för att den är här för att stanna vissa dagar kan det vara en aning bättre men jag är aldrig helt utsövd längre. Och jag tycker att det har bara blivit värre sedan min stora operation gjordes.

Så mitt mående går upp och ner och mitt smärtsystem är just nu inget roligt alls.

Men jag tar en dag i taget och försöker att leva i nuet och gör sådant som jag tycker om. Men vissa dagar är tyngre än andra att lyckas stå ut med muskler, lederna och bindväv som smärtar och värker.

Där varenda rörelse vill få dig att skrika och det värsta är ju att det är ju just detta som stjäl så ofantligt mycket energi från mig. Kroppen är i full gång med att försöka besegra en smärta som inte går att besegra och det är klart att det tar mycket energi och även minnet blir lidande.

Idag så blir det mest vila för mig och sen ska jag gå min dagliga promenad som är så himla viktig både för kroppen men också för måendet. Även hur ont jag än har så blir jag ju inte bättre om jag bara sitter still så är det faktiskt.

Så jag ska försöka göra det bästa av denna dag med och jag hoppas att ni gör detsamma.

För varje dag är en gåva 💞🙏🏽💞


Gillar

Kommentarer