Min torsdag

Jag började dagen ute i trädgården och trodde jag skulle få njuta lite av solen idag med eftersom vädergubbarna hade lovat det.

Men snart nog så kom dom mörka molnen och det kom några regndroppar så jag gick in igen. Ser ni förresten så fina mina blomrankor är ännu de kämpar på och blommar trots att hösten är här.

Väl inne igen så blev jag sugen på att ställa en deg på jäsning så att vi skulle få lite gott matbröd till helgen.

Enkla och smidiga recept där man knappt behöver knåda degen gäller för mig om det ska fungera att då och då baka. ” eller som jag brukar säga handikapps anpassade” recept.

Jag måste minimera min risk att alltid få en stegrande smärta och försömring vid minsta belastning. Som sjuk är det ingen självklarhet att klara av att baka fysiskt och orken måste finnas där vilket den sällan gör.

Men jag har livat mig själv att ha lite mer hembakt bröd i höst och när det inte går pga min smärta och nedsättning i kroppen då får det vara så och jag får lära mig att lyssna.

Det känns riktigt skönt att veta att det är fredag imorgon och sen helg en lugn återhämtnings helg ska jag ta. Och mitt hem luktar renstädat och såpa.

Nu ska jag njuta av min kopp te innan det är dags att sova jag hoppas att ni har haft en fin dag och mina tankar har funnits extra mycket hos en vän hela dagen.

Kram fina ni 💕

Gillar