Min första dag av september månad

Tanken slog mig imorse att vi nu har passerat från den månad när vi ännu kunde kalla den sommar till årets första höstmånad.

Men vet ni det känns ändå helt okay det jag gillar med hösten är att livet lugnar ner sig lite det blir mer tid för promenader och mys vilket jag älskar.

Efter en lång sommar med mycket trädgårdspyssel så är det skönt att äntligen få en paus. Kanske så är det bara jag som känner så som sjuk men jag är ändå ganska trött efter sommaren i år tyvärr.

Jag fick även inatt sova ut så himla skönt men vi får se vad som händer nu när kortisonet går ut kroppen på mig då kortisondisen nu är slut.

Hoppas inte sömnbristen börjar om igen då.

Jag gillar att ta ett litet hemmaspa ibland, tända lite ljus och bara pyssla om mig lite både hud och hår kan behöva sitt och det ger också hösten mig lite mer tid för nu.

Att ta ett långt och härligt varmt bad kan hjälpa mina onda muskler och leder och det är något som jag ska bli bättre på nu i höst.

Gå på bio tycker jag med är mysigt men tyvärr något som jag nu får avstå ifrån i corona tider.

Att tända massor av ljus på kvällarna och se en bra serie under favorit filten efter en promenad i den lite kyligare luften är någon som jag verkligen uppskattar på hösten.

Mer tid för tv-mys och mysiga samtal med maken blir det mer av nu med lite bra mysik i bakgrunden dom kvällarna älskar jag.

Lite mer tid för matlagning och bakning önskar jag verkligen mig och jag kommer att ta mig tid till det så fort tillfälle ges och om smärtirna tillåter.

Finns det något lyxigare än hembakat bröd till frukosten eller eftermiddags koppen te.

Jag ska verkligen njuta av naturen på mina promenader.

Lukterna, färgerna är nästan magiska så här års och jag ska verkligen komma ihåg att dra in dom där djupa anderagen och fylla mina lungor med friskluft som jag tyvärr så ofta glömmer.

Jag vet att jag snart lite kommer att nudda vid tanken på höstpyssel, pyntning och dom härliga helgerna som snart kommer för dom gillar jag verkligen.

Men ändå så kommer min höst att bli lite annorlunda kanske så får det där cafe besöket vänta på sig då corona fortfarande härjar annars så är det en favorit på hösten.

Att vara få sätta sig på ett cafe, studera människorna på håll, samtala med mannen i mitt liv och bara unna sig den där goda koppen te efter en skön promenad.

Men jag kommer att firtsätta att vara försiktig även i höst med sådana besök.

Årstiderna kan vi ju aldrig göra så mycket åt utan det är bara att gilla läget och göra det bästa av dem för dom kommer ju varesig vi vill det eller ej.

Men jag känner ändå medans jag skrivit detta inlägg att jag är helt säker på att jag kommer att ha en hel del att se fram emot i september och en välbehövlig vila som sen får avlösas med att jag kommer att njuta till max av september solens strålar och den svala och krispiga luften på kvällarna.

Hur ser ni på att vi nu går in i september månad?

Kram och ni får ha en fin tisdag 🍂

Gillar

Kommentarer

Marit98
Marit98,
#NouwSeptemberChallange
nouw.com/marit98
Ingajohansson
Ingajohansson,
Sensommar för mig absolut inte höst 🍂 🌻🌻🍂
nouw.com/ingajohansson
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Nej du får ju njuta lite längre än mig av sensommaren där du bor, härligt 🍂
nouw.com/minresatumörmittliv
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Den höga klara luften påminner om att andra dagar är i antågande
nouw.com/stenhagenbettan
Evaeliasson
Evaeliasson,
Med en dag som denna med sol och klar och härlig luft så välkomnar jag hösten 🤗
nouw.com/evaeliasson
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Ja det har varit en fin dag ❤️
nouw.com/minresatumörmittliv