Midsommar för mig

Midsommar närmar sig med stormsteg och det är nu endast två dagar kvar. Jag hänger inte riktigt med att vi redan är där.

Vad är då en midsommaratång? Jo det är en stång som är klädd med löv och blommor och som brukas vid en viss festlig tidpunkt och som vi dansar ringdansen runt.

För mig så har vi inte alltid haft en egen väldigt sällan faktiskt men förra året så gjorde vi en mini tillsammans med mitt brorsbarn. Men vi har bla tillbringat många midsommaraftnar nere vid djulö där midsommarstången har klätts och sedan rests mot skyarna.

Dans kring midsommarstången är nog något som jag aldrig har gillat att vara med på varken som barn eller som vuxen.

Känner mig av någon anledning inte helt bekväm med att skutta runt och göra små grodorna *ler*

Midsommarkrans är jag idag som vuxen extremt dålig på att göra men som barn så gjorde vi ofta det nere hos min farmor och farfar och även ibland hemma hos min mormor och när man sen blev lite större så valde man ju själv om man skulle bära en eller inte.

Som barn blev det ju lite mer påtvingat och jag vet att antingen blev dom lite förstora och åkte ner över ögonen eller så kliade dom och kanske så var det av eventuella bladlöss vad vet jag *ler*

Men jag tycker att det är väldigt fint med midsomnarkransar och att det hör midsommar till.

Bordsflaggan den åker fram här över midsommar. Vi har en i vitt trä med en flagga på.

Den tas fram vid dessa festligheter även till födelsedagar.

Jag har även en liten midsommarstång i trä som är klädd med gula och blå siden band som också brukar få vara med.

Maten består av kokt färskpotatis med sill, gräddfil, ägg, rädisor och diverse små plock till.

Det brukar alltid smaka lika bra och sen håller man sig mätt länge.

Ibland har maten bestått av sill lunch på dagen och grillat framåt kvällen. Men nu för tiden så brukar jag vara så mätt så jag orkar bara sill lunchen.

Jordgubbar är ju en självklarhet till midsommar och något som verkligen hör till.

Dessa röda och magiskt goda bär vill man inte vara utan, men dom är hemskt dyra nu till midsommar. Och hos oss äts dom inte bara till midsommar utan hela sommaren då vi har dom i vårat trädgårdsland

Till fikat så har det blivit diverse goda bakverk men just nu så håller jag mig lite undan ifrån dessa för att det ibland blir lite för mycket av söta saker och det har gott väldigt bra och jag är snart inne på min andra månad utan detta socker.

Men visst finns det finns det ju mycket gott att bjuda på till kaffet.

Höll ju nästan på att glömma, blombuketten ibland så har jag köpt en fin bukett till mitt bord och ibland så har det varit en handplockad bukett utifrån naturen med en massa vilda blommor oavsett så hör en fin blombukett midsommar till.

För mig så handlar väll ändå midsommar om gemenskap, men jag kan även uppskattaen en lugn och härlig midsommar helg med bara jag och maken.

Ibland så har vi gjort en liten picknick korg och åkt ut på små fina vägar i naturen och njutit av våran midsommar.

Det finns inga rätt eller fel att fira midsommar , man ska bara göra det som känns rätt för en själv så blir det en fin helg.

Jag har länge haft en dröm när det kommer till att fira midsommar, jag skulle vilja prova att göra det i Dalarna ett år. På gammaldags vis det vore en härlig upplevekse.

Hur firar ni midsommar?

Kram Kristina

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Nästan varje år de senaste 21 åren firar vi i Roslagen med vännerna Anette och Christer övriga vänner har varierat år efter år.
Maten, gubbarna och blommorna känns igen.
nouw.com/stenhagenbettan
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Vad härligt med så långa traditioner ❤️
nouw.com/minresatumörmittliv
Ingajohansson
Ingajohansson,
🍓💐🇸🇪
nouw.com/ingajohansson
Passionbagareokock
Passionbagareokock,
Vi firar vår midsommar i Bohuslän och i vår lilla fiskeby är traditionen djupt rotad. Iår blir det lika lugnt som alla år, dock ingen dans runt midsommar stången nere vid badet iår. Sill, potäter o jordgubbar står på vår meny 🤗
nouw.com/passionbagareokock
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Passionbagareokock
Passionbagareokock,
❤ extra speciellt när barnbarnet firar sin 1a midsommar med oss ❤ dom bor i lägenheten och Vi i vår . Så skönt med space annars hade det inte varit möjligt. Avstånd är A o O ❤
nouw.com/passionbagareokock
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Vad mysigt nej det är ju så i dessa tider ❤️
nouw.com/minresatumörmittliv
itismadeby
itismadeby,
Så fint du skriver om midsommar. Vet du, jag har heller aldrig förstått det här med att skutta runt o leka groda *ler*. Så då är vi två iallafall.
Kramar <3
nouw.com/itismadeby
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Så skönt att höra att jag inte är ensam om det 😉 Kram ❤️
nouw.com/minresatumörmittliv