Midsommar är för mig

Midsommar

För mig är midsommar verkligen en härlig helg med några dagar att njuta lite extra mycket av sommaren och av naturen.

Vi har nog genom åren firat midsommar på lite olika sätt ibland ensamma med en liten dagsutflykt, med syster, med familj både hemma hos oss men också borta.

För mig så är det en helg som består av glädje, gemenskap, spel och god mat. Att klä midsommarstången är inte en tradition som följt med oss varje år men när jag var barn så gjorde vi det ibland nere hos min farmor och farfar samt ibland hemma hos min mormor på landet.

Samt vi har även här hemma hos oss ibland gjort det för min syster och brorsdotters skull vid några tillfällen och då har det blivit en liten mini stång.

Vi har oftast ätit sill och potatis på dagen när vi har varit hemma hos oss och framåt sen kväll eller snarare mot natten grillat. Men idag så tycker jag inte att man orkar äta så mycket som man gjorde när man var yngre.

För mig är midsommar förknippad med att äta gott, njuta av en en promenad i naturen, vara uppe sent till morgonen gryr och det börjar att ljusna igen.

Spel hör också till och det har väll oftast bestått av krocket, kubb, kortspel och kasta ringar.

För mig är inte midsommar förknippat med alkohol det är något jag skulle kunna ha för visst är ett glas vin gott men inget som jag måste ha eller något jag saknar mycket av samt med barn så är det bäst utan.

Vad förknippar ni midsommar mest med ?

Gillar

Kommentarer

psykiskohalsablogg
psykiskohalsablogg,

Låter som fina traditioner! Själv ska jag inte göra något särskilt, när jag var yngre och bodde hemma så firade vi på liknande sätt som ni, men nu när jag bor själv och vanligtvis arbetar konstiga tider så brukar inte midsommar riktigt falla in så att jag kan njuta av den. Tyvärr. Nu ska jag inte babbla massor av negativitet... Hursomhelst så hoppas jag att ni får en FANTASTISK midsommar! 😊

nouw.com/psykiskohalsablogg