Mer ork sökes då jag snart kryper fram.

Dagarna går och vi är redan åtta dagar in i Augusti och tiden rusar iväg som vanligt. Jag har fullständigt rasat i ork sedan jag gjorde mitt förra inlägg.

Jag är så extremt trött och benen vill knapp bära mig det har kommit krypande en längre tid då jag drabbats av järnbrist anemi. Vi hade kunnat ha gett mig en ny infusion redan i januari då man såg nedåt gående värden. Men läkaren valde att följa upp med fler provtagningar istället och att låta mina värden sjunka mer och mer.

I april var proverna så låga på mig så jag började känna av det men vi skulle ändå vänta ytligare och en ny provtagning enligt läkaren. Mitt mående sjönk ytligare och nya prover togs den 7/7 som då hade nått några streck under stjärn markering på flera stycken av dem i blod bilden.

Jag mådde då riktigt skit rent ut sagt men kände mig ändå lite lättat över prov svaren då jag hamnat några streck under stjärn markeringen. För jag förstod ju att det var dit läkaren ville ha mig.

Så jag väntade på hans svar om fortsatt behandling med järn infusion. Svaret kom till slut ifrån honom jag skulle få en ny infusion....... men först om åtta veckor 😳

Jag blev både arg och ledsen men allra mest ledsen, då det är mitt mående man leker med.

Jag har nu väntat ytligare fem veckor sedan den sista provtagningen vilket innebär att värdena sjunkit ytligare. Och det känner jag verkligen av då hela allmän tillståndet är påverkat nu jag är så extremt trött, yr, svag i benen och blir lätt anfådd då järnbristen gör att mina lungor inte kan syresätta sig som dom ska och allt blir en stor påfrestning för min kropp.

Det finns olika järn brist anemier men det verkar inte min läkare kunna förstå och tyvärr har min husläkare semester så jag kan inte vända mig till honom heller istället.

Vi hade kunnat mota allt detta med att jag hade fått en tidigare behandling men istället så vill läkaren leka med min hälsa och jag blir så ledsen över allt.

Min sista del av sommaren som jag kunnat fått må så mycket bättre på....... men icke!

Både jag och dagsjukvården har varit på läkaren men vi når inte fram och han lyssnar inte. Det är konstigt att inte patienternas mående är viktigare än läkarens eget ego.

Det är inte kul att tillbringa sina dagar med vila och sömn men jag har inget val just nu och dom uflykter som maken och jag planerat får ligga på is så länge. Jag har inget val för orken finns inte!

Det är lite läskigt med den infusion som jag ska få och som då när jag fick den sist resulterade i en allergisk reaktion den ska dom ge mig igen. Men jag kommer att få förebyggande behandling denna gång en timme innan infusionen så jag hoppas att jag slipper en reaktion då men det är ändå ovehagligt.

Men jag får hoppas på att det kommer att gå bra.

Idag så toppar vädret igen med värme och sol men sen om någon dag så kommer det in lite svalare luft och även om jag inte helt vill tänka tanken riktigt än så kommer sen sommaren och hösten närmre.

Det märktes också på posten idag då Amelia höst kom. Jag tror den får ligga ett tag till oläst och vänta innan jag känner för att gotta ner mig i en höst läsning.

Men efter denna sommar så känns ändå tanken på höst helt okay då sommarens värmebölja och sol timmar slår alla rekord. Och jag tycker att alla årstider har ju sin charm.

Jag tror faktiskt att jag haft lite för högt tempo denna sommar så att sakta ner det vore bara bra för mig.

Jag hoppas att hösten kan bli lika fin som förra året men sol och färg sprakande färger. Och när dom svalare kvällarna kommer då är det ändå härligt att krypa upp i soffan under den varma filten med en kopp te.

Det kanske är så ändå att jag längtar lite efter hösten tror jag.

Och det är alltid skönt när lite mer vardags rutiner kommer igång igen.

Ha nu en fin dag 🌸


Gillar

Kommentarer