Måndag och Ernst Kirchsteiger

God morgon, trots värmen som var inne igår kväll och att sovrummet kändes som en bastu när vi skulle sova så sov jag faktiskt gott inatt.

Om jag inte minns fel så vaknade jag bara till en gång under natten.

Värmen tog kanske ut sin rätt och klubbade ner mig istället. Det måste helt klart ha varit årets varmaste dag.

Idag så är det lite svalare väder och det är riktigt skönt.

Min luftvägsinfektion är inte helt bra än trots att mitt pencillin börjar att vara slut men jag tror att värmen som varit har förlängt tiden för att tillfriskna.

Tänk att man blir så evigt trött och slut när man går på pencillin. Förr när jag hade två kurer i månaden så reagerade inte min kropp så den var väll så van.

Men nu när jag inte alls får dessa pencillin kurer så ofta så reagerar kroppen mer normalt igen.

Jag har lite idetorka om vad vi skall äta idag, vissa dagar är lättare att komma på någon mat andra inte. Kanske så blir det lite stekt färskpotatis, korv, ägg och rödbetor.

Vissa dagar så kan jag lite smått börja längta efter hösten med dess härligt krispiga färger varma och soliga dagar och efter dom lite svalare krispiga kvällarna.

Men jag är lite kluven för samtidigt så älskar jag sommaren och några veckor till med sommar det vill jag ju ha först.

Mitt löfte inför hösten är att börja laga mat eller ja det gör jag ju redan men att börja att öppna upp alla dessa fina kokböcker som jag har liggandes som jag fyndat på diverse bokreor.

Prova lite nya maträtter för ibland så blir man så enkelspårig man kör in på några rätter och sen så varvar man dom vecka ut och vecka in.

Då ledsnar man ju på maten till slut. Jag vill ha lite nya matupplevelser och smaker samt så ska jag se till att baka eget matbröd.

Det får bli lite mitt löfte till mig själv att starta upp med när hösten kommer och man står ju lite längre stunder vid spisen då.

Igår så började vi som först att se programmet på tv4 Sommar med Ernst. Vilket härligt program det är och jag blir alltid så inspirerad av hans program.

Och det är väll precis det som är meningen med programmet att vi ska få ideer och börja att pyssla och dona själva.

Och den matlagningen han gör det är så att det vattnas i munnen och man kan nästan känna alla dessa smaker som han så bra beskriver i programmet.

I år så är han i vackra Österlen i Örnaberga i simrishamn. Till österlen skulle jag kunna tänka mig att åka det ser ut att vara så himla fint.

Ernst har ju verkligen blivit en med folket och det är väll som två läger antingen så älskar man honom eller som vissa gör hatar. Fast jag väljer hellre att kalla ogillar, dock tillhör inte jag dom då jag gillar honom.

Jag tycker att han är en härlig levnadsglad människa. Är det kanske just det som sticker vissa människor i ögonen tro. Sen att han i princip kan det mesta det är ju bara ett plus i kanten.

Jag har tre ytligare avsnitt inspelade som jag skall se jag tycker att det är ett riktigt feelgood program så se dom om ni inte redan har gjort det.

Och fina enkla tips får man ju och smarta lösningar på det mesta.

Det är så skönt att börja den nya veckan med en helt blank oplanerad dag.

Hur ser eran dag ut?

Ha nu en fin måndag

Kram K

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,
Lite sent, att skriva Godmorgon😉
Ernst är absolut inte min favorit, idéer är bra, men tål inte hans röst, och när han går barfota, ha ha
stakaren 😉 lite för präktig gör mig.
min man tittar på alla hans program
nouw.com/ingajohansson
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Okay synd att du känner så jag tycker att han är en super härlig person och jag tror att han är precis som han är och det gillar jag 😊 Men ibland så är ju smaken olika, jag likt din make tittar också på alla hans program. Ha en fin dag 💗
nouw.com/minresatumörmittliv
Ingajohansson
Ingajohansson,
Smaken är olika🥰 så blir alla flickor kyssta 💕
nouw.com/ingajohansson
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Vi tycker olika, kan inte titta på Ernst. Men vi är lika du och jag med vårt löfte om nya maträtter i höst
nouw.com/stenhagenbettan
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Nej det är ju så antingen så gillar man honom eller inte. Vad härligt kanske så kan vi ju inspirera och dela med oss av dom nya rätterna som vi prövar och som blir goda i höst 😊
nouw.com/minresatumörmittliv