Måndag och en ny vecka är här

Helgen har precis passerade och en ny vecka är här. Jag lyckades faktiskt att ta det lugnt och vila hela helgen och det var riktigt skönt och välbehövligt.

Vi har gått promenader, ätit gott och bara varit.

Jag skall in till sjukvården nu idag för lite injektioner så jag hoppas att det även kommer att påverka all denna värk som jag har i kroppen lite positivt för just nu så värker varenda muskel och jag får alla dessa muskel knutor i precis hela kroppen och dom gör fasligt ont. Just nu är det värre än någonsin.

Mins muskler ” strejkar ” genom att ge mig muskelknutor och bindväven bildar också dessa knutor som kan kännas under huden när man drar med handen.

Jag har sagt det förr att all dessa smärta i kroppen sållar så ofantligt mycket energi ifrån mig.

Igår så fick jag sådan vårfeeling så jag röjde lite på tomten och fick bort lite gamla granar som jag hade pyntat med inför julen samt kastade mina torkade och tråkiga gamla ljung.

Så det var riktigt skönt vi går ju faktiskt in i mars månad snart så det var dags och nu ligger ju våren i luften.

Jag har haft lite återkommande tankar den senaste veckan  kring allt som jag varit med om de senaste snart två åren ,ibland så blir man påmind av olika saker och det kommer upp till ytan igen.

Igår så pratade dom på tv:n om hur stor en operation är när man sågar upp bröstkorgen. Det känns lite konstigt att sitta där och veta att jag faktiskt varit med om en sådan stor operation.

Jag känner ju dagligen av kvarstående smärta över bröstbenet en smärta som jag inte kommer att bli av med. Drar man med handen över bröstbenet så är området lite insjunket på vissa ställen och på vissa knöligt samt där huden efter att dom karvat i mig är tunnare så kan man känna ståltråden som dom drar ihop bröstbenet med efter operationen och som skall sitta kvar.

På vissa ställen så har det nog växt ut nytt ben över dem men på vissa ställen så har det inte gjort det. Längst upp där bröstbenet börjar om jag skulle komma emot där eller bara råka att slå till mig lite lätt så gör det så ont så det svartnar för ögonen min teori är att det inte vuxit över något nytt ben där ståltråden sitter och att ståltråden mot bröstbenet ger denna smärta sen är det ju mycket nerver inblandade med i området.

Det är jobbigt med den kroniska smärta samt nervsmärta som jag fått över bröstbenet och i mjukdelen där man opererat men hur jobbigt det än är så är jag tacksam över att det ändå gick bra med själva operationen.

Den själsliga reperationen efter allt man gått igenom den pågår än det tar tid att komna tillbaka från allt det min kropp och psyke fick vara med om. Och en läkare sa att räkna med att det åtminstonde tar upp emot två år att komma tillbaka efter operationen och som min läkare på hemmaplanen sa så tar det alltid längre tid om man sen samtidigt som jag är sjuk, då kroppen återhämtar sig sämre.

Jag tar en dag i taget och när det behövs så låter jag bara tankarna få finnas där kring allt som jag varit med om för det är en del av bearbetningen.

Det finns inget som läker så ofantligt mycket som att komma ut i naturen och nu är det ju snart den allra bästa årstiden för det.

Den trötta naturen vaknar sakta till liv igen ur sin vinterdvala träden, buskarna, blommorna kämpar sig tillbaka efter vintern och bildar knopp som sen slår ut. Våren är en vacker tid och en påminnelse om allt det fina som man faktiskt får vara med om i livet.

Den ger energi och ljuset som vi så väl behöver nu när man är lite vintertrött.

Jag längtar till att få dona på tomten med vårat land och odlingar, dom långa sommardagarna och kvällarna. Doften av grillat och dom mysiga utflykterna.

Det finns mycket att se fram emot och jag längtar verkligen dit och för varje dag som går så kommer vi ett steg närmre. Och vårtecknen kommer bara att komma mer och mer.

Nu så ska jag fortsätta att drömma mig vidare och sen blir det att ta sig iväg till sjukhuset.

Ni får ha en fin måndag och hoppas att eran vecka börjar bra och tänk positiva tankar 💞🙏🏽
Gillar

Kommentarer