Livet med kronisk smärta

Att förklara ett liv med kronisk smärta är ibland svårt för hur sätter man ord på det.

Men det påverkar oftast hela ens vardag, orken fattas, smärtan kanske gör mig osocial för att det saknas energi, vänner försvinner, minnet sviktar, sömn bristen är oftast ett faktum, ekonomin blir ansträngd pga du inte klarar att arbeta.

Smärtan är kronisk stickande, brännande, skärande,bultande, och på nerv nivån och den sitter i både muskler, leder och bindväv. Ibland även i skelettet.

Man biter ihop och vill inte riktigt visa sin omgivning hur man egentligen mår på insidan. Man reser sig upp varje dag även om man egentligen inte orkar och jag försöker att ha en normal vardag fast den egentligen inte är normal någonstans och ändå så försöker jag stundvis lura mig till det.

Kanske gör jag det mest för att jag ska orka stå ut.

Man blir många gånger sårad för det finns alltid människor omkring som kommer att ifrågasätta ” är hon verkligen sjuk ” det var enormt knäckande förr och idag sårar det mig men jag vet att det är inte dom som är specialisterna ( läkarna ) som gett mig diagnoserna

Jag får luta sig emot det som en slags tröst.

Vissa dagar är lite bättre än andra, ibland gör jag något och någon tänker ” hon är inte sjuk som klarar detta” i stunden så kanske det ser så ut men ingen ser mig sen när jag vill gråta för smärtorna förvärras och allt i kroppen blir sämre. Ingen ser ju när jag får vila ikapp mig i flera dagar efter.

Att leva med kronisk smärta är ett otroligt tufft liv, jag hade kunnat ge upp för länge sedan men jag är en krigare.

Till alla er där ute som är i en liknande situation all kärlek till er 💗Och jag önskar er alla en fin helg och tack för att ni läste.

Kram K

Gillar