Längst ner i landet jag varit är till... Bloggutmaning

Bloggutmaningen idag som är startad av @orsakullan handlar om hur långt ner i landet jag varit.

På den frågan måste jag säga Helsingborg eftersom jag tror att frågan syftar på Sverige. Jag vet att jag var med min farmor och farfar på semester ner till halland för shopping på ullared och sen så skulle vi hälsa på släktingar där nere.

Men en av dagarna så skulle vi på utflykt ner till Helsingborg och sen så skulle vi över till Danmark.

Det var sommaren 1989. Vi hade en liten stund över innan båten skulle gå så vi hann gå en liten sväng på stan i Helsingborg och jag ville då in på HM och jag vet att jag köpte något där men jag minns inte säkert vad men jag tror att det var en tröja innan det var dags att ta sig mot båten över till Helsingör.

På det tiden så hade ju inte alla dessa jätte lika köpcentrum tagit fart än och hemmavid så fanns inte HM så det var ju stort att få komma dit bara.

Jag vet att jag tyckte att det var fint i Helsingborg och jag har tänkt många gånger efter det att maken och jag skulle åka ner dit en sommaren men det har inte blivit av.

Jag vet att Danmarksresan var spännande och farmor hade med sig sin dramaten väska och där i lade hon körsbärsvin som hon hade köpt, ost och diverse andra go saker som hon köpte och skulle ha med sig hem *ler*

Jag vet att vi var inne i en butik och mannen som var lite sunkig frågade mig när farmor hade handlat klart ” ska du inte köpa något drickbart ” Varpå farmor utbrister du ör tokig hon är endast 15 år haha.

Men farmor hjälpte mig dock att köpa en 20-års present som jag skulle ge bort.

Det var också första gången som jag smakade på den röda korven den som man bara hade hört talas om tidigare och jag vet att jag tyckte att färgen var skum och skinnet jätte hårt så det var ingen hit.

Tänk vad kul dessa bloggutmaningar är för ibland så väcker dom verkligen minnen precis som den gjorde idag.

Hur långt ner har ni varit i vårat fina land?

Kram 💞

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,
Körsbärsvin på flaskan var ett litet glas.
Ja det är fina minne 🌞
nouw.com/ingajohansson
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Precis det hade den 😊 Minnen är härliga 💗
nouw.com/minresatumörmittliv
Ingajohansson
Ingajohansson,
Glömde ju skriva Smygehuk har jag varit, tror den är sydligast 😍
nouw.com/ingajohansson