Kärlek

Jag har tänkt att starta upp något nytt här på bloggen och det är att jag då och då kommer att via ett ord skriva ner vad jag känner över det så som idag och på så sätt så ska ni få lära känna mig lite mer.


Idag är ordet Kärlek,

Kärlek är för mig något som är viktigt att både få och ge själv. Alla människor har nog ett behov av att få kärlek varesig det är från en vän, nära anhörig eller partner.

För alla har vi nog ett behov av att känna oss älskade och sedda även om vi inte alltid erkänner det.

Kärlek kan ges på så många olika plan. Du kan vara en bra vän, partner, kollega, förälder som ger en massa peppande ord och kärlek och visar att den personen är extra betydelsefull.

Du kan ge lite kärlek till en främmande person som du möter på gatan och som behöver det.

Men kärlek kan också ibland göra fruktansvärt ont när man står där med en olycklig kärlek och hjärtat går då i tusen bitar.

Men kärlek kan också vara något helt fantastiskt, den kan ge dig tusen fjärilar i magen och få dig att tappa förståndet.

Jag älskar kärlek och jag sprider det mer än gärna omkring mig till alla dom som förtjänar det.
​Men har någon sårat mig upprepande gånger utan att ha bett om ursäkt så kan man nog inte räkna med att få någon kärlek av mig för
det ska ju kännas rätt att ge det till någon.

Dock är detta något som jag fått träna en del på att inte bli trampad på.

Kärlek bygger på tillgivenhet, samhörighet och en villighet till uppoffring.

Att ha en viss kärlek till sig själv är bra men den får inte gå åt narciccism, där egenkärleken kan ta sig uttryck i handlingar som ökar det egna välståndet eller välmåendet på andras bekostnad. Det är något som jag ogillar skarpt och något som jag tyvärr varit med om.

Men det finns även en mildare form av egenkärlek där personen unnar sig en del av det goda i livet, utan att brista i respekt eller empati inför medmänniskorna. Det är en bra egenkärlek att ha.

En sådan egenkärlek är kopplad till en god självkänsla, vilket i sin tur är viktigt för att kunna visa kärlek – att ge ovillkorligt till andra.

Jag tillhör nog dom som tycker att kärlek är väldigt härligt.

Så jag sänder här och nu en massa kärlek till alla er dör ute som läser detta inlägg och tack för att ni har hittar hit. Ni betyder mycket för mig.


Puss och Kram
💞

Gillar

Kommentarer

NillansBlogg
NillansBlogg,
MrsBuchet
MrsBuchet,