Juli kväll och en lite svalare sommar

Här sitter jag en juli kväll i soffan med filten över benen och små fryser lite medans jag skriver detta inlägg.

Visst man kan alltid önska sig varmare väder men jag har nu gett upp det hoppet och tänker njuta av sommaren ändå. Vad spelar det för roll egentligen om man får ta på sig en tjockare tröja till kvällen. Eller om man får ha ett par tunnare byxor på dagen.

Dagarna växlar mellan mulet, regn, blå himmel och solsken.

Blommorna blommar, träd och buskar är gröna, sjöarna ligger spegelblanka och på håll hörs måsarnas skrik, och än så länge så är kvällarna ganska ljusa. Så visst finns det ändå mycket av sommarkänslor i luften.

Det finns faktiskt fördelar med det lite svalare vädret, man får inte vätskebrist och man orkar pyssla i trädgården, man kan också  ta en promenad utan att man smälter bort mitt på dagen eller så åker man på en utflykt.

Nätterna är faktiskt riktigt sköna ingen kvav luft inne som gör det svårt att andas eller som gör att man vaknar lite halv klibbig om kroppen på morgonen för att det har varit alldeles för varmt under natten. Likaså är inte sömnen drabbad av att man har fått vrida och vända sig i sängen på natten för att man sover dåligt i värmen.

Vi klagar alltid på vädret och jag vet det är lätt gjort, men vi har nog egentligen en helt normal svensk sommar just nu.

Många gånger så tror jag att vi endast kommer ihåg dom dagar när termometern visar på trettio grader i skuggan mitt på dagen och vi minns dom tropiska nätterna och hur härliga dom är när man kan sitta ute långt in på natten.

Jag håller med där inget konstigt i det.

Men jag tror också att det är många somrar som varit kallare än så här och där hela sommaren har regnat bort och i år är det en bra blandning på vädret i varje fall.

Det bästa vi kan göra nu är att njuta av dom sommardagar som vi har kvar för vädergudarna rår vi ju inte på ändå.

Så lev i nuet och njut av sommaren och ta till vara på dagarna.


Kram / K

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,
Ja vädret rår vi inte över 🌞
nouw.com/ingajohansson
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Nej det är ju så 🌞
nouw.com/minresatumörmittliv
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Ja, det är inte jätte varmt i år. Det är alltid så eller för varmt eller kallt.
nouw.com/enitalienareisverige
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Det är ju alltid så 🌞😊
nouw.com/minresatumörmittliv
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Visst är det så, sommaren passerar och vi får ta vara på det som bjudes. Naturen är fantastisk, men visst saknar jag ljumma kvällar
nouw.com/stenhagenbettan
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Dom ljumma kvällarna saknar jag med en kväll har vi kunnat vara ute än så länge denna sommar och dom är ju så härliga att få det skulle jag görna ha mer av. Och naturen den njuter jag av. 💗
nouw.com/minresatumörmittliv