Juldagar av gemenskap och återhämtning

I lördags så begav sig maken och jag iväg på en julkonsert på kvällen.

Allt var då helt klart här hemma skinkan stod i kylen likaså sillen, julklapparna var inslagna och det var färdig pyntat. Så det var skönt att lämna hemmet i vetskapen om att precis allt var helt klart inför julen.

Det var Johan Stengård och John Lundvik som uppträdde och konserten var jätte bra och stämnings full. John Lundvik har ju en helt underbar röst.

Väl hemma igen så sjönk jag ner i soffan och bara njöt av det vi nyss varit och lyssnat på. Det är ändå något speciellt med kyrkor och julsånger.

Sen kom då söndagen och dagen före julaftonen och den tillbringade vi hemma i lugn och ro och på kvällen så blev det uppesittar kväll med bingolotto. Det blev dock ingen vinst men det är en tradition som vi haft ända sedan dom började sända uppesittar kvällen.

Jag tycker att det är skönt att sitta uppe och vänta in julaftonen i lugn och ro.

På julaftons morgonen så sov vi ut ordentligt och begav oss sen bort för julbord och gemenskap. Det bästa med julen är väll ändå att höra och se barnens förväntningar inför tomten och paketen. Det är oftast helt oslagbart.

Tomten kom till oss med även om han blev lite sen så pass sen att ett av barnen hade gett upp hoppet om att han skulle komma och trodde att vi lurats 😊

Men sen att se den oslagbara glädje skutten när väl tomten kom värmer ända in i hjärtat.

Men nu så börjar nästan det allra bästa att bara vara, gå upp på morgonen och kanske se en julfilm, att bara ta dagarna som dom kommer och att tassa runt i bara nattsärken långt in på dagen.

Det är juldagar av gemenskap och återhämtning när dom är som böst.

Jag önskar er en fin fortsättning på julen ❤️

Gillar

Kommentarer