Jag längtar till advent och jul

Älskar advent och julen

Det börjar att dra ihop sig nu och det är endast tre veckor kvar till första advent och min planering är i full gång.

Som sjuk så orkar inte jag fixa allt på en gång så jag börjar alltid lite tidigare att pynta och sen tar jag lite åt gången. Men sist så kommer ljusstakar och stjärnor upp.

Det är en så otroligt mysig tid som kommer nu och alla ljusstakar, stjärnor och slingor lyser upp i mörkret. Allt pynt ger en ombonad känsla och man vill bara sitta och njuta av pyntningen.

Jag gillar det här med att man umgås ännu mer tillsammans eller i varje fall gör maken och jag det. Vi tar oss tid, stannar upp, njuter, spelar spel, pratar ser julfilmer, går promenader och njuter med en varm kopp glögg och jag måste ju säga att jag älskar julens alla dofter.

Granen som påminner oss om jul, glöggens kryddor som sprider sin lukt i hela huset medans den värms på, saffrans bullarna, lussekatterna och sockerkakan doftar ljuvligt. Pepparkakorna som gräddas i ugnen doftar ljuvligt.

Det är så himla mycket som påminner oss om tiden vi är i.

Även om julens förberedelser oftast får mig att gå på knäna för jag orkar inte allt pga mina sjukdomar så älskar jag ändå det på ett sätt inte att jag går på knäna men pysslandet.

Det är så himla mysigt.

Lite julshopping brukar det bli men i år så blir det ju det svårare men det finns ju näthandel. Vi ger inte så många julklappar men några blir det och man vill ju ge barnen. Det är helt underbart att se deras förväntningar och deras tindrande ögon och spänning inför julklapparna.

Jag minns själv den känslan.

I år så blir det en annorlunda jul pga pågående corona pandemi.

Handeln i affären är utesluten, eventuella träffar med nära och kära som det ser ut just nu med restriktionerna också svårt att göra då man just nu bara ska hålla sig inom sitt hushåll.

Det är otroligt mycket som kommer att bli annorlunda. Men maken och jag är helt övertygande om att om man gör sitt bästa så kommer denna jul med att kunna bli bra.

Skulle det inte bli någon träff med släkten så är det av ren kärlek, då vi värnar om både dom och oss och vi vill inte att någon ska bli smittad. Eller inte någon utanför familjen heller.

Man får ta en dag i taget men en sak är säker jag gör det bästa av allt och kommer att pynta och baka precis som varje år och tänker bara acceptera att det är så här denna julen.

För inget blir ju bättre av att man gräver ner sig.

Hur går era tankar?

Kram

❤️

Gillar

Kommentarer

Ditten_datten
Ditten_datten,

Jag jobbar på som vanligt....pyntar inget .....mer än möjligtvis att Nisses hus dyker upp om inte covid hindrar det.....har som alla andra sökt semester men tyvärr lär väl de se mörkt ut....iofs är ju vart liv så annorlunda efter tumörernas framfart i malens hjärna och han hetsar upp sig o blir irriterad för det mesta....så egentligen är min fristad på jobbet. Har ju börjat söka för min hand som inte blir bättre.....ska försöka ringa AFA och ortopedmottagningen i morgon ....allt hänger på hur det är med personal och på barnfronten

nouw.com/ditten_datten
NillansBlogg
NillansBlogg,

Pynt och julen är inte riktigt min grej men lite kommer det ju fram vid första advent ändå men det åker oftast ut innan nyår igen😅

nouw.com/nillansblogg
StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Jag tycker mycket om advent

nouw.com/stenhagenbettan
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,

Ja det är en mysig tid 🥰

nouw.com/minresatumörmittliv
Evaeliasson
Evaeliasson,

Advent är mysigt och jag brukar ha mycket pynt uppe redan vid första advent ❤️

nouw.com/evaeliasson
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,

Det har jag med tycker att det är mysigt ❤️

nouw.com/minresatumörmittliv
MariasVardag
MariasVardag,

Det är en mysig tid vi har framför oss 🥰

nouw.com/mariasvardag
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,

Håller helt med ❤️

nouw.com/minresatumörmittliv
Passionbagareokock
Passionbagareokock,

Både kärleken och jag Älskar julen och julpyntning är så Mysigt 😍 speciellt 1a advent, den är Extra mysig och fin på så många sätt. Förhoppningsvis kommer vi att få se barn och barnbarn till julen, men men.. Det blir vad det blir och Är vad det Är, vi tar en dag i taget helt enkelt, precis som du säger ❤❤❤

nouw.com/passionbagareokock
Ingajohansson
Ingajohansson,

Julen är underbar, tyvärr inte alla som tycker det

Synd om många barn med två boende

nouw.com/ingajohansson
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,

Visst är det så ❤️

nouw.com/minresatumörmittliv