Jag anser att denna sak är underskattad, vilodagen

Dagens fråga idag. Utmaningen är startad av Madeleine- där hittar du alla ämnen dag för dag, o anmäl dig gärna om du vill delta du också.

Ni vet den där dagen där man absolut inte gör någonting. Jag tror att det är viktigt att ha dessa dagar ibland där man kopplar av och bara är.

Kanske samtala med maken, tar en god fika och bara njuter, läser en bra tidning eller bok eller ser en favorit film och bara är. Det kan nog många gånger vara underskattat att taen dag bara för sig själv.

För ibland så tycker jag att fokus läggs för mycket på att det alltid måste hända så himla mycket, varje dag måste vara rolig och helst så ska det hända så mycket som möjligt omkring oss men jag vet inte kanske så fokuserar vi på fel saker då.

Och sen så slutar vi utbrända och sönderstressade. Att bara ta några dagar ibland och bara vila gör oss nog gott och kanske så är det sådana stunder som är så otroligt viktiga att få. Att vissa dagar känna att det är lite tråkigare för inget händer är nog bara sunt.


För mig så kan dessa stunder av bara vila vara lyxigt att ha men samtidigt också ett måste idag då jag är sjuk. Men att få ta på sig mina nyinköpta sheperd tofflor i ull som jag för övrigt fyndade på ellos för 50% rabatt och sen krypa upp i mitt soffhörn med min mjuka pläd.

Tända lite mysiga ljus i rummet, ta en kopp te och bara vara det är kvalite’ för mig.

Visst jag har varit där med, som yngre ville jag gärna att det skulle hända saker på dagarna. Men jag siktade aldrig så där super högt, en resa till ett köpcentrum, en tur med bilen räckte gott åt mig men jag gillade att vara iväg en sväng det gör jag självklart än men orkar desto mer sällan tyvärr.

Men jag tror faktist inte att vi är gjorda för all denna stress som vi oftast utsätts för i samhället idag där vi matas med så mycket hela tiden under dygnets alla timmar.

Så jag tror att det skulle göra stor skillnad om vi knep en vilodag då och då kanske till och med en i veckan.

Så som svar på orsakullans bloggutmaning idag så säger jag att vilodagen är underskattad.

Eller vad tycker ni?


Gillar