Inredning och planering för hemmet.

Så här emot slutet av juli så brukar min hjärna gå igång lite och man vill börja planera lite för hösten vid sidan av medans man ännu njuter av sommaren så vet man ju ändå att hösten snart väntar bakom hörnet.

Jag kan bli sugen på att göra om någonstans kanske byta ut någon inrednings detalj. Jag brukar sälja på loppis och även fynda något nytt fint.

Ibland så köper jag helt nytt men oftast så behövs inte det för det finns så mycket fint där ute att få tag på ändå.

Något som jag ofta känner inför hösten och som jag kan planera för är kanske att byta gardiner och färg i något fönster.

Man vill göra det mysigt och ombonat inne tills höst mörkret kommer och man börjar ju då mer och mer att sitta inne och mysa på kvällarna.

Jag vet inte varifrån mitt intresse för inredning kommer, jag har en moster som hade det väldigt pyssligt, ombonat och mysigt. Kanske så kommer lite därifrån och jag började ganska tidigt att läsa inredningstidningar.

Det har varit viktigt för mig att ha ett hem där jag trivs och vill vara, där jag kan få lugn och ro samt hitta återhämtning.

Mest går jag nog igång på när man hittar en fin inredningssak på säljsidor som man vet är värd så mycket mer än vad prislappen visar då har man ju gjort ett riktigt fynd. Jag älskar lyktor av alla de slag och det är så mysigt att tända dom när det blir mörkare inne.

Det blir ombonat och det är så fint när skenet sprider sig inne.

Kan man få för mycket med lyktor möjligt men jag tycker inte det för alltid så har man någon liten vrå över där dom kan förgylla både inne och utomhus.

Som jag skrivit förut så gillar jag den gammaldags stilen men det är är också häftigt att blanda den lite slitnare stilen med nytt om man gör det lite varsamt.

Köket tycker jag är husets kärna, där sker mötena oss emellan. Där lagas det goda mat rätter ,där fikas det, där samtalas det , där skrattas det och där umgås vi.

Ett köksbord som det får rum några stycken runt har därför varit viktigt för oss. Likaså att inredningen ger ett fint och ombonat intryck.

Som sagt viss inspiration får jag genom tidningar men jag säger som min härliga blogg vän Inga att vissa ideer bara ploppar upp i huvudet. Jag får då en bild i huvudet och vet sen hur jag vill ha det.

Jag vet också hur jag vill ha det för att jag skall trivas och det roliga är att min make till en ganska stor del också är engagerad i inredningen och vi tycker ganska lika i det mesta.

Jag har aldrig haft något behov av att skryta om det jag har och jag ser inte saker som något skryt objekt och det är tråkigt att vissa verkar få för sig det bara för att jag har ett intresse för inredning men kanske beror det på avundsjuka eller bitterhet inte vet jag.

Men mitt hem har alltid varit viktigt för mig och jag vet att det grundar sig väldigt långt tillbaka i tiden ifrån min otrygga period. Den tiden när jag så väl hade behövt den där trygga punkten i livet men istället så blev den väldigt viktig att ha i vuxen ålder.

Jag äger inte något nyrenoverat 300 000kr kök eller någon super dyr inredning i mitt hem men det kan visst bli fel ändå. Men felet ligger inte hos mig utan det ligger hos de som håller på bakom min rygg.

Och då menar jag inte att man inte får ha dyra och lyxiga saker självklart får man det. Kan man unna sig, vill man det och har den ekonomin så självklart så ska man göra det om man vill.

Jag har alltid känt att man måste få leva här och nu och tycker man aldrig att man får unna sig något så kanske man inte har någon bra syn på sig själv. För visst är vi väll ändå värda lite fint ibland?

Många gånger så går mina affärer jämt upp det är det fina med köp-och sälj sidor. Man säljer det man inte vill ha längre och fyndar samtidigt nya fina saker.

Vi får se vad jag klurar ut för byte till hemmet inför hösten men just nu så är jag faktiskt väldigt nöjd med allt som det är.

Köket skall nog dock få sig lite nya gardiner kanske så byter jag ut dom vita fina gardin längderna mot ett par likadana längder men i gammelrosa. Jag är lite svag för rosa vilka är era favorit färger?

Mitt hem är min oas och där har jag rätt att ha det som jag vill. Det är jag och maken som först och främst skall trivas och få ett inre lugn där i vårat hem.

Och jag tillbringar ju väldigt mycket tid hemma pga mina sjukdomar.

Jag tror att mitt intresset för inredning det kommer nog aldrig att svalna.

Ha en underbar dag 💕

Kram K

Gillar

Kommentarer