Idag så skall jag bara njuta av en härlig dag och helg

Idag så vaknade jag upp till den sista dagen med vintertid och som om inte det vore nog så är det även lördag härligt.Det är så himla skönt att bara tassa upp till en helt oplanerad dag och att bara få vara.

Jag startade dagen med nyhetsmorgon på tv4, och skummade sen igenom facebook och instagram samt läste lite dags tidningar en liten lagom start på dagen.

Igår så blev det till att ta en värktablett och sätta sig i bilen och åka en sväng för att skingra det jobbiga som pågick med mitt smärtsystem i kroppen, vi visste inte vart det skulle bära iväg men det slutade med en tur mot Nyköping.

Våren välkomnade oss där med med hela fjorton grader varmt i luften.

Vi åt lite god fredagsmat på Chopchop där vi även fick en lite lyckokaka till efterätt med en liten textad lapp inuti.

Vi hade inget speciellt planerat med resan mer än att bara komma bort en stund och att få umgås och äta lite gott och bara få vara.

Vi åkte fram till blomsterlandet och tittade lite på blommor något som jag älskar finns det något som piggar upp så mycket som en fin blomma som lyser upp.

Sen så vart maken tvungen att ha en kaffe för att piggna till så det fick bli espresso house

Tyvärr var inte huvudet helt med på mig det blev lite rörigt och jag var enormt trött men det gick på ren vilja. Det är just detta som denna smärta gör med en den tar så mycket energi så minnet och koncentrationen blir lidande.

Oftast när jag får dessa hemska smärt genombrott så brukar jag se till att ändå komma ut och röra på mig visst ibland så vinner smärtan över mig vissa dagar ger jag upp och stannar inne eller snarare så går det bara inte att sätta emot den.

Men jag försöker verkligen att alltid röra på mig ändå kanske kan jag inte ta den raska promenaden som jag brukar ta utan ibland så får man anpassa lite efter dagsformen och värken men jag ser ändå till att komma ut.

Vissa gånger kan till och med motion lindra vissa gånger så förvärrar den mig istället det går lite fram och tillbaka.

Så framåt kvällen igår så tog vi en skön långpromenad vid havet ute på en lång brygga ute i vattnet. Vinden tog tag i oss ganska rejält och det blåste en heldel men det var ändå ganska ljummet i luften och inte alls kallt.

Jag har sagt det förrut oj vilken läkande kraft vatten och havet kan ha det är helt underbart alla tankar som kanske har fart runt i huvudet är lite komiskt sagt med tanke på blåsten som var men de är ändå som bort blåsta.Hjärnan är rensad, energin är påfylld och kroppen har fått sin motion där ute på lång bryggan så gick vi hela 5 km innan vi vända om inåt land igen sen fortsatte vi vår promenad upp och runt Nyköpings hus.

När vi började gå ut mot bryggan så var det ännu ljust men sen började mörkret sänka sig och det blev en jätte fint färgspel över havet.

Det var så gott som helt folktomt förutom en joggare som sprang om oss och så fanns det en tapper kille som kom och skulle försöka fiska i ån neranför nyköpingshus.


Idag är jag bra mycket tröttare men ändå så sitter jag här med lite extra energi i kroppen för att bemöta denna försämring.

Jag har ytligare ett fint minne med mig i bagaget och det gör det hela lite lättare att stå ut med.

Idag så har jag inga måsten utan jag kan bara tillåta mig att ta en vilodag och att det är lördag är ju bara en extra bonus. Inatt så ställer vi om klockan och det blir en timmes mindre sömn jag var dock känsligare förr för denna förändring än vad jag är idag men det skulle vara riktigt skönt att slippa dessa omställningar framöver.

Men det positiva är ju ändå att sommartiden är här nu på riktigt.

Ni får ha en fin helg 🌸

KramGillar