Idag är det den sista maj och fredag

Idag så vaknade jag upp till lite solsken och skapligt varmt väder och fågelkvitter då vi sover med fönstret lite öppet på glänt.

Jag känner mig inte sådär tankad på energi vilket man borde göra efter en natts sömn men det är ju lite som i vanlig ordning det.

Dagen igår blev lugn och skön vi var ute lite på tomten och donade, fikade, lagade lite god mat och bara var.

Framåt tidig kväll så tända vi lite ljus och såg ett par avsnitt av en serie som vi har börjat att följa. Ute var det grått och blåsigt vilket det hade varit i princip hela dagen samt till och från så har regnet piskat mot fönsterbläcket.

Jag brukar kunna få lite höst känsla när det här vädret börjar men inte idag det har ändå varit lite ljummet i luften fast det regnar och blåser och allt är ju så himla grönt och fint runt omkring.

Det kan ibland vara riktigt skönt med en sådan här dag men nu längtar jag verkligen till nästa vecka för just nu så visar SMHI på varmt väder uppemot tjugofyra grader äntligen säger jag.

Sen gnäller man väll snart på att det är för varmt istället är det inte så det brukar vara?, nätterna blir varmare och det är super härligt medans man är ute men hur är det sen när natten kommer.

När man kryper ner i sängen och temperaturen i sovrummet uppgår till tjugofem grader trots att fönstret står öppet och det har varit nerdraget hela dagen. Vårat sovrum blir alltid grymt varmt.

Men vet ni jag kommer inte att gnälla trots den lilla nackdelen så kommer jag att bara njuta, lapa sol, fika i trädgården, tända grillen på kvällen, läsa, vila, åka till sjön bjuda en vän på en fika och lite prat.

Och bara njuta för har man längtat efter den här tiden ända sedan förra sommaren så ska man inte ödsla tid på att vara negativ och gnälla utan passa på att njuta av vädret istället.

Jag har mer förr varit en höst/vinter människa men skulle nog idag säga att jag blivit en sommar människa jag älskar varje minut av sommaren. Visst jag tycker fortfarande att alla årstider har sin charm.

Men sommaren är något alldeles extra.

Kanske så behöver jag just ljuset när jag blivit äldre, kanske är det värmen som för en stund lindrar min värk i muskler, leder och bindväv. Jag behöver den lindringen för ett litet tag för att sen orka smärtökningen som kommer igen när kylan och blåsten kommer tillbaka.

Jag kunde ju dock önska mig lite mer lindring än vad jag brukar få men man får vara glad för den dagen eller dom dagarna det är lite bättre i varje fall.

Så nu håller jag tummarna för att dessa blåsiga, regniga dagar och kvällar i maj där man fortfarande kan tända ljusen tidig kväll för att det ännu är ganska mörkt är över och att juni kommer med sol, värme och härliga utflykter.

På tal om utflykter så får vi se vad dagen bjuder på jag är lite inne på att kanske ta en mysig utflykt med älsklingen vi får se vad det blir sen och vad min ork räcker till.

Ni får ha en underbara fredag 💕


Gillar