I fredags så var det dags igen för den andra kontroll röntgen

Jag har varit orolig en längre tid och haft en riktigt gnagande oros känsla i hela kroppen inför fredagens andra kontroll röntgen.

Jag hade nog varit väldigt orolig annars med men det blir ju inte bättre av att det sågs rester kvar vid förra röntgen för ett halvår sedan som inte läkarna kan utesluta är en tumör rest som är kvar bakom bröstbenet. Men vi får verkligen hoppas på att det bara är en operations rest och som nu gått tillbaka.

Har man varit med om det jag har så tar man inget förgivet längre att allt kan komma och se bra utan jag kan bara hoppas att så är fallet.

Jag vet ju att jag nu har en stor ökad risk för ytligare tumör sjukdomar och att jag kan drabbas igen pga. Att man efter min operation helt tagit bort mitt egna försvar som kroppen ska ha till att sålla bort sjuka celler om dom kommer in i min kropp.

Det är en vetskap som jag måste lära mig leva med.

Men röntgen undersökningen gick ivarje fall bra dom satte en nål i min arm som jag sedan fick kontrastmedel genom i tre omgångar. Man undersökte buken, bröstet,lungor, hals och lymfkörtlar.

Tänk vad saker ändå sitter i minnet sedan förra sommaren när jag låg inlagd. Då jag låg med nålar i bägge händerna på sjukhuset där diverse mediciner gavs så spolade man igenom nålen med en koksalt lösning regelbundet som gav en skarp lite stark doft.

I början så reagerade jag inte så mycket på den när det gjordes men tillslut och efter alla dessa gånger som nålen spolades igenom så fick jag svårare och svårare för doften.

Och ofta så sköljde ett starkt illamående över mig när jag kände doften och detta hände mig även denna gång.

Det är konstigt vad vissa saker sätter sig fast.

Men nu så är undersökningen ändå gjord och det är bara att vänta ut svaret. Det är ändå skönt att undersökningen är klar för denna gång men jag kommer nog aldrig att vänja mig helt.

Sen i lördags så hade vi en heldag med min brorsdotter. Vi bestämde oss för att besöka en leksaksaffär och så tog vi en lång promenad efter vattnet i Norrköping.

Jag älskar verkligen denna stad och tycker att det är himla mysigt där.
Jag tror att det var precis det här avbrotten ifrån den stressade vardagen som jag hade befunnit mig i som jag verkligen behövde så väl.

Det var skönt att få ha tankarna på annat håll för ett tag bara vara och njuta av dagen.

Dagen hade varit rätt så mulen och grå kall och regnet hade nästan hängt i luften men vi hade sen den stora turen att lagom till kvällen och vår promenad så sken solen upp och det blev en helt underbar ljummen lördags kväll.

Våren är verkligen underbar på alla sätt och jag kommer verkligen i år att njuta av den till max.

Man får väll bortse från det enda negativa som finns och det är väll då denna irriterande och jobbiga pollen som får både mina ögon, näsa och hals att klia och ge mig nysningar som aldrig riktigt vill ta slut.

Det är väll den ändå nackdelen och som blir lika jobbig varje år.

Men jag skulle inte för något i världen vija byta bort våren.

Valborg har precis passerat och den blev som vanligt regning och kall. Pga av att inte orken riktigt fanns där på mig så valde jag och maken att stanna hemma i år och äta lite gott och bara vara.

Det var väldigt välbehövligt kände jag.

Jag behöver bli bättre på igen att stanna upp vissa dagar och bara ta det lugnt och försöka att återhämta kroppen då jag för någon helg sedan var farligt nära den berömda väggen igen.

Man känner igentligen av tecknena väldigt tydligt det gäller bara att vara uppmärksammad på dom vilket jag tror i den stresssituation jag varit i så försvann det lite  igen.

Jag har en lång väg tillbaka nu att gå och jag vill att varje steg i rätt riktning skall bli en högvinst tillbaka till ett normalt liv igen.

Det är svårt att komma tillbaka efter en utmattning och man får verkligen kämpa. Men det kommer ju att vara värt det i slutänden.

Just nu så går vi ju en årstid till mötes där man har all möjlighet i värden att ta hjälp av ett grönskande och ett blommande landskap för igentligen är det världens bästa återhämtning. För det finns inget som har en sådan läkande kraft som naturen. Att få tanka kroppen med ljuset som nu kommer och därmed få lite mer energi.

Det ser jag fram emot.

Idag är vädret mulet igen och det känns lite som om regnet hänger i luften. Så jag stannar nog inne och kurar lite under filten istället och kanske  till en bra film.

Ha en underbara första maj alla där ute 💕🌷🐝💕


Gillar