I Falun bärjan jullivet idag, när börjar jullovet idag?

Detta är dagens bloggutmaning idag och den är startad av https://www.saramadeleine.se


God morgon, då inte maken och jag har några egna barn så hade jag inte helt koll på detta men min mamma arbetar på skolan i samhället där vi bor så jag frågade faktiskt henne.

Och här slutar barnen skolan nu på fredag alltså den 20/12 skolan.

Jag minns själv när man var barn att gå på jullov var något speciellt man längtade ju efter julen och framför allt efter julklapparna. Det var en blandning av förväntningar och en klump i magen.

Och oj så tråkig och lång dagen innan julaftonen var.

Mamma visade sällan några julklappar fast dom var inslagna innan julaftonen och paketinslagningen skedde i största hemlighet bakom stängda dörrar och om ingen såg oss så kunde min bror och jag försöka att kika i dörrhålet men vi såg aldrig något.

Men något som också är viktigt att komma ihåg nu när barnen går på jullov är att för alla barn så är det inte bara glädje, vissa går hem med en stor oros klump i magen till ännu mer bråk, alkohol och missöden.

För vissa barn så kommer soc, polis eller annat ingripande ifrån någon vuxen att vara deras vardag. Barnets glädje kommer att bytas till otrygghet, rädsla och gråt sådant som inget barn någonsin ska behöva vara med om.

För uppväxterna för barn ser väldigt olika ut, lika så julledighetetna det är viktigt att komma ihåg.

Och om ni hör något som släkting, granne, kollega,vän .... så agera för barnets skull. Alla barn ska ha möjligheten att få fira en bra jul.


Kram KGillar