Hur lyckas man hålla kvar det positiva tänkandet?

Hur behåller man sin positivitet?

Den frågan har jag ofta ställt mig igenom åren men den är svår att svara på, eller är den egentligen det.

Kanske är det så enkelt som att jag ledsnade på att vara ledsen, sårad och ärrad.

Och för att bli lite helare och för att kunna skapa det liv som jag ville leva så måste ju alla dom tunga bitarna få en mindre plats i mitt liv. Jag menar inte att man ska förtränga dom utan istället hitta sin egna väg att gå för att komma vidare.

Sådant som du redan har haft i ditt liv och som du inte mådde bra av ska du se till att aldrig mer ta in i ditt liv igen. Sådant som du saknat i ditt ” lilla ”ärrade jag sådant som du kanske aldrig fick som barn, tonåring, vuxen kanske du nu i stället kan få in i ditt liv på olika sätt som vuxen.

Saknade du något som barn ge det nu till något annat barn som behöver det. Var kärleken en besvikelse och någon som gjorde dig väldigt illa se då till att inte nästa har dom egenskaperna ja ni kanske förstår hur jag menar.

Få bort mycket negativitet i ditt liv som möjligt och fyll då istället på med positivitet. Bra saker som du mår bra av.

Alla vi människor bär ju med oss som en egen skriven bok. En bok där vi har alla våra händelser och saker som vi bär med oss och som har präglat oss i livet men låt det stanna där, låt boken vara en del av ditt liv men låt den inte vara boken som du läser om och om igen på repeat.

Ta dig igenom kapitlen både dom jobbiga och dom positiva bearbeta och försök sen att släppa dom dåliga. Sortera bort det dåliga och fyll dig med dom positiva sidorna istället.

Men ha dom negativa däremot med dig i minnet och låt dom bli din egna lilla påminnelse i livet över vad du inte ska gå igenom igen.

Du måste börja läka och bli vän med dig själv kanske är det just där du skapar möjligheten till att istället börja att fokusera på det positiva igen. För självhat tar upp alldeles för mycket av din tid och så länge du har det så blir det svårt att förändra.

Stanna upp och fundera på det du tycker är roligt och det som ger dig energi och fyll sedan ditt liv med detta. Våga skratta, skrattet är förlösande och härligt och det är nyttigt för kroppen och sinnet.

Jag har absolut inte levt ett liv som är spikrakt och jag har verkligen fått kämpa med så många saker, saker som andra har gjort mig men som jag inte har bett om att få vara med om. Sen har jag även drabbas av andra personliga tunga saker genom livet. Men det har aldrig någonsin slagit mig att nej nu ger jag upp.

Snarare tvärtom, det jag drabbas av och tar mig igenom blir som en tävling med ett mål att komma ut hel på andra sidan för det är alltid ett mål jag har. Att man ska klara av det man har att stå i jag kämpar istället.

Jag gräver aldrig ner mig av det som drabbar mig, jag gör det jag måste och fokuserar bara framåt och där kommer verkligen mitt sätt att tänka in jag tar dom ljusa tankarna istället för dom eventuella mörka som inte får ta plats i mitt liv knappt äns för en stund.

Kanske så måste man också kunna se dom små sakerna som man har omkring sig och verkligen sätta värde på dessa och kunna vara nöjd.

Jag är också en person som är otroligt levnads glad, jag älskar livet och vill verkligen göra livet till det bästa för mig själv men också för min make. Vi lever ju faktiskt bara en gång.

Jag tror jag var en person som var så otroligt trött på att ha fått tagit stryk pga andra och pga situationen som jag själv inte kunde rå flr att dom drabbade mig jag kunde inte styra över dom och det som förändrade mig mest var beslutsamheten till allt detta.

Man kanske också behöver kunna se situationen och konsekvenserna av om du väljer att inte se positivt på saken utan istället se det negativa. Hur jävliga saker jag en har gått igenom så har jag alltid varit övertygad om att jag kommer att lära mig nya saker av händelsen, jag kommer att växa.

Jag försöker att inte se det som händer som min fiende, hur jobbiga sakerna än må vara.

Och någonstans så säger det sig ju själv att har man inte förmågan att tänka positivt och ha hoppet så är det svårt att förändra.

Jag tror att min förmåga att oftast plocka fram min positivitet också har gjort mig till en lyckligare människa.

För i slutänden så hänger väll ändå allt det där ihop elller hur?

Kram på er

❤️

Gillar