Hur klarar man tänka positivt trots att man drabbats av många negativa saker

Livet kan för vissa vara en enorm tuff prövning medans andra lever livet lättsamt utan att drabbas av så mycket eller slipper få så stora prövningar.

Vilka får då dom stora prövningarna i livet? Jag tror ärligt talat inte att någon kan veta det innan den kommer vem som får dom och vem som inte får det

. För vi vet inte i förväg vad som kommer att drabba oss i livet och om livet kommer att bli lite mer snällt eller väldigt tufft stundtals och tur är väll det.

Hur vi handskas med det som drabbar oss själva, anhörig, nära vän eller kollega kan nog vara väldigt olika från person till person och inget är rätt eller fel .

Känns det rätt fär just dig så är det de oavsett om andra har invändningar eller tror sig veta bättre:

Jag själv har nog mött det som drabbat mig med en enorm övertygelse om att jag ska klara av det som drabbat mig och jag har varit villig att ta den kampen emot det som blivit.

Jag har tänkt som så att jag ska använda prövningen till att både bli klokare för man lär sig mycket av den men också att komma starkare ur den som drabbat mig.

Jag ser det nog nästan som en utmaning.

Fast ändå så innebär det ju inte att jag kan få tampas med gråt, förtvivlan, sorg, förlust, rädsla, bryta samman, falla till marken ja ni kanske förstår hur jag menar för listan kan göras lång.

Men oavsett hur jag reagerar så brukar jag tänka att en reaktion på det som sker är normalt och sunt, för kroppen behöver få ge sig utryck. Jag har alltid varit noga att tänka som så att allt går att vända till något postitivt i slutänden när allt är över och det helvete som jag nyss var i kommer att ha gett mig en klokhet som jag kanske inte hade innan och gjort mig en erfarenhet rikare.

Det gäller bara att ta sig upp på den krokiga vägen tillbaka igen och ja jag vet ibland är det svårt.

Ibland så kan man behöva ta till hjälp och behöver ni det så var inte rädd för det. Man kan behöva få hjälp med redskap för att hantera saker.

I varje jobbig situation som man befinner sig i så finns det trots det tunga mycket fina saker kvar som samtigt händer omkring oss. Dom kan dock vara svåra att fonusera på men vet ni försök det ändå.

Hur ledsen och förtvivlad man än kan känns sig så lyckas man ändå se blomman som slagit ut, höra fåglarna som sjunger, tröden som grönskat, solen som lyser ja ni förstår kanske hur jag menar och då finns det ju ett litet hopp om ett liv utanför allt det tunga.

Man måste bara försöka att släppa in det.

Jag väljer alltid att försöka se de positiva och fina sakerna som man har kvar det är viktigt så att man inte fastnar i negitivitet för ingen vill bli bitter..

För med rätt tankesätt och handling så tror jag man kan komma långt. Egentligen är det en enorm kraft som man har att förändra om du nu är villig att göra förändringen.

Man måste bestämma sig för vad målet ska vara, vad vill man ska kunna komma ur den situation man befinner sig i. Var ärlig och sann mot dig själv för annars blir det svårt att kunna sätta ett mål.

Våga vara snäll mot dig själv, en klapp på axeln är ibland bara nyttigt. Våga säg till dig själv att det där gjorde jag bra våga vara öppen för vad just du behöver.

Fast jag har drabbats av många tunga saker i mitt liv så vägrar jag sluta älska livet, jag vägrar ge upp, jag tänker ta striderna och jag vägrar att bli bitter.

Jag älskar livet för mycket för att låta bli att kämpa.

💗


#nouwseptemberchallenge

Gillar

Kommentarer

? T',

Så himla fint och viktigt inlägg!

devote.se/babustyle
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,

Tack snälla vad glad jag blir att du tycker det ❤️

nouw.com/minresatumörmittliv
Ditten_datten
Ditten_datten,

Så kloka tankar som alltid

nouw.com/ditten_datten
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Passionbagareokock
Passionbagareokock,

Så fint skrivet av dig ❤ jag kämpar varje dag med att komma upp på den där krokiga vägen, vissa dagar är så otroligt tunga att man undrar vad man håller på med, vore lättare att ge upp men sen kommer alla dom andra lite lättare dagarna, man ger sig själv en klapp på axeln och säger till sig själv "Bra jobbat fina du" Kärleken till livet är så starkt och stort, man vägrar att ge upp och man strider varenda fajt. Livet kanske inte blev som man hoppats på men jag älskar mitt liv, i med och motgång, och är tacksam för allt jag berikats med ❤ Tack för en Underbar läsning vännen. Stor varm kram till dig 🥰❤

nouw.com/passionbagareokock
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,

Tack för att du delar med dig och för dina fina ord. Jag blir rörd. Kram ❤️

nouw.com/minresatumörmittliv
itismadeby
itismadeby,

Så rätt så rätt - det här har jag för många många år sedan haft en diskussion om med en väninna (då inte längre) - jag läste boken Flow - som går ut på exakt det här - att man kan faktiskt må på alla sätt samtidigt ... man kan vara nere för att man blivit av med jobbet, att man har ont, för att någon nära dött - men samtidigt kan man o det är okey vara glad över, lycklig i andra saker, orka kämpa se det fina... som du skriver "älska livet" Men se det kunde man inte enligt henne - antingen mådde man dåligt o då var ALLT dåligt eller så mådda man på topp o då var allt sådär hysteriskt bra... Men det är ju inte så livet är.... du skriver så bra tänkvärda inlägg... som pepparKramar <3

nouw.com/itismadeby
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,

Jag tror absolut inte att livet är det ena eller det andra utan en faslig blandning olika stunder i livet och känslor. Tack snälla vad glad jag blir över dina fina ord. Jag skrev bara detta inlägg direkt ifrån mitt hjärta och av egna upplevelser. Kram ❤️

nouw.com/minresatumörmittliv
sillyme
sillyme,

❤️❤️

nouw.com/sillyme