Hur beter sig människor på sociala medier angående corona?


Idag så läste jag en text som en vän hade skrivit på facebook och den berörde mig verkligen angående corona som just nu sprider sig i olika länder inklusive Sverige.

Och jag har känt exakt likadant den senaste tiden när man ser vad vissa personer delar på sociala medier.

Gång på gång så förundras jag över hur vissa vuxna beter sig och man delar saker på ett sätt som gör mig riktigt irriterad.

För det är inte konstigt att vissa känner sig oroliga över utvecklingen med detta virus.

Men det som vissa då sitter och delar innehåller elakheter, hån och trams om corona som faktiskt kan komma och bli livsfarligt för vissa grupper i samhället!

Men jag vet inte om man skall tolka det som att dom som håller på med detta varken har någon nära anhörig som är äldre eller någon som är svårt sjuk i tex Cancer, kol, astma, diabetes mm

Både jag och min mamma är i riskgruppen och många med oss ute i landet.

Jag tycker att det är respektlöst mot dom som faktiskt är rädda för detta virus, jag känner ingen stor oro i dag när det gäller mig själv men jag har stor respekt för viruset och dess följder som det kan ge om jag skulle smittas.

Jag tycker att vi istället ska vara en bra medmänniska och varför inte stötta dom som känner en oro istället.

Vi ska inte skämta och håna på någons bekostnad för kanske blir det så att en familj som mist en nära anhörig, vän, arbetskamrat i detta virus läser dessa inlägg till slut och hur tror ni det skulle kännas så sprid inte skiten vidare snälla.

Jag var bara tvungen att skriva av mig min frustration. Tack för att ni läste och var rädda om er och varandra ❤️

Kram

Gillar