Hösten är här och jag drömmer om att börja pyssla.

Hösten är på allvar nu men det har varit några lite varmare dagar senaste tiden men jag tycker kvällarna blir kyligare och ännu kallare skall det bli nu den närmaste tiden.

Vad passar inte bättre då än att krypa upp i soffan och planera höstens pyssel. Jag älskar att pyssla och dona både inne och ute och man kan lätt drömma sig bort i pyssel katalogen.

Det är just det här jag gillar med hösten det blir lite mer tid över för pyssel. Förra året trots värkande bröstkorg efter operationen så målade jag julgrans hjärtan.

Jag tycker det är en skön paus i vardagen att sätta sig och pyssla man går in i det och glömmer omvärlden för ett tag och det är väldigt avkopplande.

Jag önskar bara att det blev av ännu oftare.

Nu är det lite i planerings stadiet jag har kollat på nätet och läst pyssel katalog så vi får se vad det blir jag ska göra.

Något som jag också gillar är att pyssla på tomten och jag älskar att göra höst städningen ute och göra tomten beredd inför vintern.
Man får hämta inspirationen till pyssel från lite olika håll när man är ute och åker jag är nog alltid på hugget vart jag än är och matas med inspiration.

Ljung ska planteras, och längre fram ska dörrkrans bindas och sen ska granris på plats jag kan redan längta någon månad fram i tiden jag älskar verkligen när november närmar sig och pyntningen verkligen står i fokus inför advent.

Det är även mysigt att pynta inne nu till den mörka årstiden. Ljusslingor av alla dom slag ger ett ombonat och ett mysigt intryck även tända ljus. Mina lungor har dock blivit känsligare mot tända ljus sedan jag gjorde min operation så idag använder jag led värme ljus på batterie istället för riktiga värmeljus.

Och dom är så veklighets trogna idag så dom är helt okay och den stora fördelen är ju att du kan lämna dom utan att dom kan börjar brinna sen har jag några riktiga antik ljus som jag tänder.

Skogen är ett bra ställe att hitta fint pynt och inspiration ifrån. Jag tycker ändå när man kommer till ute pyssel så är det naturliga matrialet det allra bästa.

När jag var på fridhem sist så fick jag väldigt mycket inspiration då dom hade utsmyckat gamla mjölkkannor och det var verkligen super fint jag bjuder på några bilder.Det naturliga och enkla är oftast det som är allra finast och man kan hittar ju så mycket fint i skogen som man kan använda till pyntningen men man får dock aldrig ta något som är förbjudet.

Jag kanske borde stanna här idag under filten i soffan och läsa pyssel kataloger och planera inför hösten med en kopp rykande varmt te. Det låter ju inte som någon dum ide’. Vädret ser ändå ganska ruggigt ut utanför fönstret.Och om orken finns så kanske jag ska köpa lite ljung att plantera en dag.

Nu i helgen så ska jag bara ta det lugnt och vila. Ibland är det just dessa helger där man bara får vara dom som är allra bäst.

Något som jag också gillar är när jag ihop med min make tänder lite ljus och lagar en god middag tillsammans dessa stunder älskar jag verkligen och dom betyder så mycket.

Att stanna upp och bara vara, umgås och njuta av dagen är så viktigt att göra och det blir verkligen en paus från den vardagliga stressen som oftast nästan riskerar att bränna ut oss. Det är dessa stunder som ger energi.

Jag tror att vi måste tillåta oss att bli bättre på att ha dessa stunder samt att ta hand om oss så att vi orkar vardagen.

Ni får ha en riktigt fin helg nu och var rädda om er 💗

Gillar

Kommentarer