Hösten är här

Hösten står för dörren nu och sommaren har lämnat , kvällarna börjar bli kallare igen och luften klarare. Jag kan inget annat säga än att det känns helt okay efter den här värmen som varit den här sommaren.

Det kan till och med bli lite skönt att få lite mer tid för vila och återhämtning få lite andra saker gjorda än att bara vara ute och lapa sol och sköta om en torr trädgård för utan vattning så hade allt varit ihop torkat och dött efter den här sommaren.

Man ser nu att färgena börjar ändra skepnad i naturen och dom höstigare lukterna börjar komma. Det doftar fuktigt gräs och äpplen från tomterna. Jag har plockan in mina tomater nu och mina två tomat planter gav väldigt mycket tomater i år.


Gurkor som grannen odlat och som vi fått av fick läggas in och det blev lite snabbsaltade gurkor. Det är så mycket som påminner om hösten och framför allt alla smakerna.

Även äpplena är ofantligt många i år och trädena kämpar med att orka hålla uppe sina tunga grenar, jag har nog aldrig sett ett sådant äppel rikt år vad jag kan minnas.

Jag har lovar mig själv nu inför hösten att ta tillvara på tiden att fördela den väl och att det ska finnas mycket tid för reflektion och återhämtning. Att sålla bort alla måsten som tynger för mycket att inte behålla eller tillåta det som stjäl energi av mig och det som snarare tar energi än ger energi är ju sällan rätt saker att ha omkring sig oavsett vad det är.

Personer som ser precis allt svart och som sällan kan tänka positivt om något det är något som kan sålla mig totalt på energi. Hade inte jag kämpat för att älska livet trots sjukdom att vara tacksam för det jag har omkring mig att se det som en gåva.

Att alltid göra det bästa av allt så hade jag aldrig orkat.

Vilka jobbiga saker som du än drabbas av i livet och att det för stunden kan känns mörkt eller hopplöst så finns det ju ändå alltid något bra med livet att återvända till men det gäller bara att se dom sakerna.

Man kan aldrig ha makten över vilka saker eller prövingar som du kommer att drabbas av i livet men man kan ta makten över vad du gör med det du drabbas av.

Jag var rädd för när jag drabbades av min tumör att en rädsla för att drabbas av nya tumörer skulle resultera i en ständigt gnagande rädsla inom mig. Men samtidigt så vill jag inte lägga den energin på att gå runt och vara rädd för att drabbas igen trots att jag vet att jag har större chanser att insjukna igen.

Men fokuserar jag på rädslan hur mycket lever jag då? Det känns bara dumt att rädslan ska ta överhanden.

Jag har varit där, jag tog mig igenom det jag drabbades av även om det var en otroligt jobbig tid men jag gjorde det ändå.

Jag får helt enkelt förlita mig på att jag skulle klara av det igen.

Just nu så längtar jag efter fina och soliga höstdagar, sprakande färger, mysiga kvällar med tända ljus, dom där sköna och kyliga kvälls promenaderna i den härliga krispiga höst luften.

Det är bara en sak innan jag kan göra allt detta och det är att komma på fötterna igen bli av med mina matta ben som knappt vill bära mig.

Jag hoppas att det blir bättre med mående då jag på måndag äntligen ska få min infusion det är dock lite oroligt eftersom jag fick en allergisk reaktion sist när jag fick denna behandling. Men jag skall infinna mig en timme innan jag ska få infusionen för förebyggande behandling iform av bla. kortison dropp för att på så sätt försöka att förhindra en reaktion.

Men eftersom jag blev så dålig sist så hoppas jag verkligen att jag slipper det denna gång.Helgen kommer att bli lugn och skön med lite god mat, en promenad och kanske en bra film eller serie.

Jag njuter av dessa lite mörkare kvällarna med tända ljus och en varm filt uppkrupen i soffan. Det finns tid för avkoppling och det är härligt.

Jag kollade kalendern här om dagen och insåg då att om bara åtta veckor går maken och jag på den årliga julmarknaden som vi brukar åka till. Tänk om bara åtta veckor..... men det är ju bara härligt och jag längtar redan dit.

Ni får nu ha en fin helg 💞

Gillar

Kommentarer