Har du börjat att göra upp semesterplaner ännu?

Dagens bloggutmaning lyder som rubriken och är startad av https://www.saramadeleine.se


Som sjuk med kroniska sjukdomar så är planering av semester ingen självklarhet då man varken i förväg kan veta vad man orkar eller hur man mår, ekonomin är även ansträngd så det är ingen självklarhet med att ha en årlig semester.

Oftast funkar det bäst att inte planera så långt i förväg och att man mer bestämmer här och nu, nackdelen är att det ibland kan bli mycket dyrare.

Men att vara ute i god tid sätter oftast en väldigt stor press på mig eller ja det är väll jag själv som sätter den på mig tyvärr.

Men jag känner ju då att jag måste vara så bra som jag bara kan så att vi ska kunna komma iväg och skulle jag just då komma in i ett skov och att jag är riktigt dålig så vi måste avboka är ju verkligen inte kul.

Så det där är svårt, kanske också därför det ibland är betydligt mycket bättre med dagsutflykter.

Men ibland så behöver man en längre period av semester och att få flera sammanhängande dagar på ett ställe som man trivs på för det kan göra så otroligt mycket för själen.

Så visst jag kan tänka, drömma och sväva iväg men det är ju ingen självklarhet att det i år kommer att kunna bli en semester.

Och min stora dröm hade ju såklart varit att få komma tillbaka till mitt älskade västkusten igen 💕

Gillar