God morgon min måndag

Min dag började för någon timma sedan och solen skiner utanför fönstret men det ska bli regn på eftermiddagen men har vi tur så kanske vi slipper det.

Jag har haft många och livliga drömmar inatt vet inte vad det beror på men det har varit så ett tag nu.

Så nu sitter jag här alltså, måndag och en ny vecka. Som innebär online handling på ica och jag ska på provtagning och sen blir det läkarbesök för maken.

Jag undviker ju gärna sjukhus nu i cov-19 tider men provtagningen måste göras då den är inför mitt årliga besök till endokrinologen som jag har emot slutet på maj.

Jag gick en runda i trädgården igår och det har börjat växa rejält nu i trädgården, rabarbern är nu uppe, gräslöken likaså. Blombladen har växt och snart kommer dom att skjuta blomster.

Jag tycker att det är en härlig tid vi går till mötes nu. Det jag kan sakna i min trädgård är nog att jag inte har några lökväxter som kommer så som tulpaner, påskliljor osv.

Vet inte varför men just det har jag alltid varit dålig på att sätta.

Vitsipporna som vi har vid syrenerna vet jag inte riktigt varifrån dom kommer kanske är det fåglarna som släpat med frön. Men vi har haft dom ända sedan vi flyttade in i huset -99

Även jordgubbarna har börjat att växa med sina fina gröna blad. Det är väll i en av mina pallkragar som det går lite trögare men det är för att jag bytte ut förra årets jordgubbsplantor som inte längre gav så mycket och satte nya skott.

Så dom kommer nog att börja växa till sig dom med.

Saknar jag något i trädgården, ja det finns alltid en önskan om något nytt och jag skulle kunna tänka mig en blåbärsbuske, hallonbuske och en krusbärsbuske.

Hallon och krusbärsbuske är något som ger minnen ifrån barndomen.

Kommer ni ihåg när man som barn absolut skulle äta dom där sura rabarber som fick hela ansiktet att rynka ihop sig för varje tugga och att lyckan var total när man fick den där kaffekoppen med strösocker att doppa rabarbern i så att den överhuvudtaget skulle gå och äta.

Växtligheterna ute i naturen är något som är härligt att få vara med om.

Jag har ännu inte odlat potatis med det är något som jag har lite som en dröm att få gå ut i mitt egna trädgårdsland och plocka sin egna färsk potatis. För jag älskar färskpotatis.

Kanske någon gång så kommer det att gå och utöka mitt trädgårdsland och då få möjligheten till just detta.

Odlar ni något på sommaren?

Jag önskar er en fin start på veckan.

Gillar