Gårdagskvällen och idag Pingstafton

Igår så var det ytligare en varm och skön sommardag jag tillbringade den mest i skuggan i min trädgård där det var som skönast under vårat stora parasoll.

Vid fem på kvällen när vi precis hade satt oss för att äta så ringer min mobil det är min brorsdotter som undrar om vi inte ska med min bror och henne och spela minigolf.

Jag blir glad att hon ringer och frågar och vi bestämmer att vi hänger på.

Det blev lite bråttom för oss som både måste hinna äta klart, byta om, hänga tvätten och ta oss in till stan men stressade och lite svettiga i värmen så är vi på plats på mindre än en timme.

Jag inser snabbt hur ringrostig jag är på minigolf det är säkert tjugo år sedan jag spelade men alltid roar det någon så det bjuder jag på.

Vinden fläktar skönt ifrån början men ganska så snart så blir det mer vindstilla och luften är ganska tryckande.

Efter att ha gjort en si så där hälften av banorna så får jag till lite bättre poäng vissa gånger men jösses 😂 jag måste nog öva på det här till nästa gång.

Ännu sämre gick det för maken, så kanske borde jag spela minigolf lite oftare med honom. För i alla övriga spel så är det hopplöst att vinna över honom men här har jag faktiskt en chans haha.

Väl färdig spelat så får jag en kram av N innan min bror och hon skall börja att cykla hem igen.

Klockan är då över åtta på kvällen och luften är fortfarande riktigt varm.

Maken och jag tar en promenad vi passerar då badstranden det är mycket folk på platsen några spelar volleyboll, några tränar i utomhus gymmet, många badar och folk fikar och grillar och har det gott.

Ungdomarna har samlats på platsen det spelas hög musik ur bilarna, student hattarna är på och det är liv och rörelse.

Vi letar oss lite längre bort mot bryggan och slår oss ner vattnet är helt spegelblankt och en vattenflotte närmar sig oss och en hund står och spejar på oss, vilken otroligt härlig sommar kväll det blev.

Vi bara sitter där och njuter av kvällen och samtalar innan vi sen börjar att gå tillbaka mot bilen och det är dags att åka hemåt.

Jag är väldigt trött då men när jag väl kommit hem så varvar jag ner med att vattna lite på tomten.

Kroppens muskler värker efter mina svingar på golfbanan, tänk det behövs inte mycket för att trigga igång ännu mer smärta.

Idag så vaknade jag upp till en lite svalare dag om inte temperaturen stiger under dagen.

Vi har inget inplanerat under dagen utan ska bara vara och äta lite god mat. I stan så är det nog full fart idag av glada tillrop och det sjungs nog lite var stans ” sjung om studenternas lyckliga dag... ”

Jag minns den dagen, den var speciell det kändes som att det var då livet började och att man hade hela livet framför sig, det kändes väldigt spännande att man nu var vuxen på riktigt, färdig för att gå vidare och göra sina egna val i livet och för framtiden.Äntligen var man fri, äntligen kunde man få börja att arbeta istället för dessa tolv år av pluggande.

Jag var färdig bakad USKA.

Men jag var bara ledig över helgen för redan på måndagen så började jag mitt sommarvikariat på heltid på ett ålderdomsboende och jag trivdes jätte bra.

Jag hade sen många olika arbetsplatser, hemtjänsten, ålderdomsboende,serviceboende, jag jobbade inom LSS, ledsagarservice man hoppade in där det fanns arbete man hade lite olika längre vikariat men jag gick även på timmar.

Det blev mycket arbete inom hemtjänsten till slut och jag trivdes jätte bra där. Jag tyckte om att göra det där lilla extra för dom äldre när man gavs möjlighet men jag tog mig oftast tid till det.

Jag jobbade till slut mest kvällar många av personalen bytte bort sina kvällar för dom passen var inte så populära att jobba men för mig passade kvälls jobben mig utmärkt.

Jag älskade verkligen att jobba med människor och idag är det en stor sorg att det inte går längre och jag kan många gånger tänka mig tillbaka till den tiden och sakna det.

Vem visste då att jag skulle råka ut för bilolyckan som skulle förändra mitt liv, vem visste då att jag skulle få alla dessa kroniska sjukdomar som kom att påverka hela mitt liv i en annan riktning, livet kan vända fort.

Jag hoppas att alla studenter ikväll får en rolig kväll, utan slagsmål och fylla. Att dom njuter av sin dag.

Och jag säger bara ett stort lycka till, ni har kämpat väl. Idag så börjar era nya liv, njut av det och gör det bästa möjliga av er framtid 💕🇸🇪🌸

Gillar