Gårdagens utflykt till Sunvära kvarn

Igår när vi skulle åka mot Varberg så passade vi på att besöka Sunvära kvarn då den var öppen.

Kvarnen är byggd 1893.

En jätte fin gammal kvarn som man får besöka och en äldre herre mötte oss och berättade om hur allting hade gått till när kvarnen fortfarande användes.

Det var intressant att få komma in i kvarnen och se hur det såg ut.

Vi fick gå i en smal brant trappa upp i kvarnen jag tyckte det var lite otäckt i trappen men inget mot vad jag tyckte när jag sen insåg att jag måste ta mig ner igen också samma väg som jag kom upp det hade jag ju inte tänkt på innan.

Maken och den äldre herren fortsatte ytligare en trapp upp men jag som hade kommit på att jag också skulle ner valde att stanna kvar på den våning som jag befann mig på.

Jag var lite smått stressad av att jag skulle bli tvungen att ta samma väg ner för jag är ju höjdrädd.

Jag hann ta lite bilder men vissa partier i golvet sviktade så mycket så jag funderade på om golvet kunde ge vika.

Hur kom jag sen ner då, jo jag passade på innan maken och den äldre herren kom ner igen så dom inte skulle se mitt sätt att ta mig ner där jag krampaktigt hållandes i allt som jag kunde hålla i försökte att sakta med små steg gå neråt.

Med skakiga ben och svettpärlor i pannan så kom jag sen ner. Visst var det sevärt men aldrig mer i en sådan smal brant trappa högt upp. Jag är ju sjukt höjdrädd.

Efteråt så fick vi skriva våra namn i en gästbok och sen blev vi bjudna på hemmagjorda blåbärsrutor och kaffe samt saft.

Sen fortsatte vi mot Varberg.

Vilken skakig upplevelse besöket blev och tur att ingen såg mig på vägen ner.

För dom skulle ha fått sig ett ordentligt skratt för jag antar att synen var ganska rolig.

Gillar