Fredag och funderingar kring kvinnans rätt att bestämma över sin egna kropp.

Fredagen är äntligen här solen skiner och jag sitter just nu i soffan och har dragit filten över mig.

Funderar på vad jag ska göra av dagen och i stan är det vårmarknad kanske om orken räcker att det blir en liten sväng dit.

Sen ikväll så blir det en lugn och skön fredags kväll med maken.

Dom senaste dagarna så har jag följt debatten och utvecklingen utomlands om kvinnans rätt till att bestämma över sin kropp jag pratar om abort.

Jag tycker att det är en skrämmande utveckling att fler och fler anser att vi ska backa i tiden och gå tillbaka till att ta ifrån kvinnan den rätten att få bestämma själv.

Det är väldigt viktigt att vi får göra våran röst hörd igen. Självklart så ska inte abort användas som ett preventivmedel eller missbrukas men jag tror absolut inte att det är så vanligt att någon gör det heller.

Vi har ju även haft endel sådana här röster som höjts även här i Sverige och där man inte vill se att kvinnan ska få bestämma detta själv dom vill backa oss tillbaka till 1800-talet känns det som.

Kvinnor ska ha rätten att bestämma över sin egna kropp punkt! 👊🏼

Igår så fuskade jag lite här hemma jag åkte till trädgården och köpte mig två fina Sundaville blommor som nu är planterade i två stora fina urnor.

Det finns bara ett problem och det är att nätterna är ju fortfarande så kalla så det är bara att klä in dem med fiberduk dom ser nästan ut som två spöken mina ” trädgårdsspöken ” kan vi ju kanske kalla dom.

Visst det blir att hålla på så ett tag nu och bära in dom till natten men det får det vara värt att göra.

Tänk bara av att få ut lite blommande blommor vad fint det blir på uteplatsen. Jag köpte mig även en fin rosa ros och jag önskar verkligen att ni kunde känna doften den är ljuvlig.

Så nu är blom säsongen lite åtminstone igång.

Ni får ha en underbar helg.

Stor Kram 💕Gillar