Första juni idag, hur beskriver du bäst juni som månad?

God förmiddag idag så skiner solen från en klarblå himmel och trmperaturen mot väggen är redan tjugoåtta grader varmt.


Bloggutmaningen är startad av https://www.saramadeleine.se


Juni för mig

Juni är för mig en härlig sommarmånad med långa ljusa dagar och kvällar. Ofta så växlar vädret mellan varmt och lite svalare, sol och lite regn.

Naturen är grönskad och fin, och våra sjöar ligger spegelblanka. Syren och lupiner blommar för fullt och kanske så intas den första glassen i glasscafet och grill doften ligger tjock emellan husena i vårt kvarter på kvällarna.

Det klirrar i glas och porslin, i kaffekoppar och tallriikar då vi flyttat ut i våra trädgårdar. Det pratas och tjoar och jag uppfattar det som att dom flesta har vaknat till och är lite extra glada för solen ger oss energi.

Att sitta ute i min trädgård under trädet och läsa min tidning det är både juni och sommar för mig. Och den där sköna tuppluren på dagen i solstolen där jag långt bort i fjärran hör fåglarna kvittrande ljud den är oslagbar.

Jag älskar också dom senare promenaderna fram emot natten när allt har blivit lugnt i samhället och luften är lite svalare, och där dofterna av allt som blommor kommer fram lite extra mycket.

Skolavslutningar ska firas, sveriges nationaldag ska firas och även midsommar firas. Det äts färskpotatis och sill, kanske också årets första jordgubbar.

För mig är juni mycket och jag skulle kunna skriva hur långt som helst om den månaden men jag avslutar nu med att säga,

VÄLKOMMEN JUNI MÅNAD 🌸

Gillar