Första Advent och mitt tips om ett underbart cafe

Idag är det då äntligen första advent tiden hit har gått så himla fort men så är det väll alltid att tiden bara tickar på i en rasande fart.

Idag så ska jag bara njuta av dagen och bara vara samt tända det första ljuset. Tänk att nu är det bara tjugo en dagar kvar till dagen då alla planerar, stressar och hetsar så mycket till och ändå går den där dagen den tjugofjärde så fort över.

Men jag är själv ett riktigt jul freak så jag ska inge säga något. Men jag har dragit ner på både ” måsten ” och pyntning jag har inte riktigt orken för det längre. Men det blir tillräckligt pyntat ändå för att få julstämning här hemma.

Igår så tog maken och jag oss iväg en sväng för en mys fika och det bar då iväg till Eriksbergs slotts cafe.

Erilsberg är det slott som svt spelat in tv-programmet Stjärnorna på slottet vid. En Sörmländsk pärla som är väl värd ett besök. Det finns även möjlighet till slottsvandring i parken vilket jag verkligen kan rekomendera till sommaren att gära då det är jätte fint när det grönskat.


Både maken och jag tycker om att åka till Eriksberg och att besöka deras mysiga cafe som är helt i min stil. Det ligger i ett gammalt stall som är omgjort till en liten inredningsbutik och cafe del.

Mycket av inredningen är från Miljögården och det är ett märke som jag älskar dom har så himla mycket fina saker både till dig själv men varför inte passa på att köpa en present till någon när man ändå är där.

Mycket av sakerna dom har går i en gammaldags stil vilket jag tycker om.

Cafe delen ger verkligen ett ro fyllt intryck och fikabrödet är alltid välsmakande. Men det finns både smörgås och lättare lunch för den som vill ha.

Och till bra priser och med en toppen personal.


Jag kan verkligen rekomendera er att åka dit tills mörkret börjar falla lite utanför fönstret och det blir skumt inne på cafet och alla dessa stearinljus som då kommer till sin rätta.

Det är så stämningsfullt och rofyllt.

I stora salen så finns det även en grupp med bekväma fotöljer och en soffgrupp att sitta vid om man vill ha det ännu mer bekvämt.

Här kan man bli sittande i någon timma smuttande på en kopp te eller kaffe, samtala och bara vara.

Rummet sprider en doft av stearinljus och gran. Sådana lukter som man förknippar den här tiden med.

Slottscafet håller nu öppet den 2-3 december och 16-17 december mellan klockan 11-17.00


Nu fick detta ställe lite gratis reklam men jag tycker så mycket om detta ställe så jag ville verkligen dela med mig av detta lilla guldkorn.

Hoppas ni gillar bilderna och att ni ändå får en viss känsla av den stämningen som är där.

Jag skulle bara ha velat önska mig en sak idag när det ändå är första advent och det är att det kunde ha varit lite kallare ute och att dom där små snöflingorna kunde fallit från himlen. Men man kan inte få allt men det går ju inte att komma ifrån att man får lite mer stämning av en pudervitt landskap..

Mot detta gråa,blöta och leriga väder som vi har just nu och där nästan regnet hänger i luften.

Men vi får hoppas på att julen får bli vit ivarjefall.

Ha nu en fin första advent alla där ute 💕

Gillar