Födelsedag och ålder, onsdagens bloggutmaning

God förmiddag, här kommer dagens bloggutmaning som är startad av https://www.saramadeleine.se


När fyller du år? Samt hur många år blir du på din nästa födelsedag?


Så lyder dagens bloggutmaning. Det kan ju vara en liten känslig fråga och för vissa är åldern något man inte vill prata om.

Det har jag dock inga problem med inga ålders nojor har dykt upp än på min väg och jag tycker väll att det är en ganska naturlig väg att gå för alla ska vi väll åldras.

Jag är född i kräftans tecken rättare sagt i början av juli månad, och det är ju en härlig årstid att fylla år på, sommaren.

Åren går fort och så även åldern i år så fyller jag hela fyrtiosex år, enligt mig själv en ganska härlig ålder. Man lever sitt liv bryr sig mindre och mindre om vad andra ska tycka, vilket är himla befriande måste jag säga.

Kroppen åldras och ändrar sig men det tar jag med ro, det är naturens gång och det orkar jag inte lägga en massa energi på att försöka att motarbeta och rynkor tycker jag är vackert.

Rynkor talar om att man har levt sitt liv.

Om jag skall säga något negativt om att åldras så finns det väll bara en sak och det är att risken för att sjukdomar kan dyka upp. Döden blir lite mer närvarande antingen genom att man själv drabbas av något eller att vänner, släkt drabbas av sjukdomar eller bortgång.

Det kanske är bara jag men visst blir detta ändå mer närvarande när man kommer upp i åren? Det är tyvärr livets gång men något som jag ogillar skarpt.

Men det är inget som jag går och är rädd för men visst hamnar man i fler perioder av sorg och där sjukdom och död har blivit mer närvarande.

Jag är dock inte rädd själv för att dö, alla dom känslorna gick jag igenom sommaren 2017 när min tumör upptäcktes. Döden skrämmer mig inte och det är skönt.

Men jag brukar tänka på det när man själv drabbas eller om man har någon runt omkring som tyvärr drabbats att det blir som en påminnelse om att livet är väldigt skört.

Att man ska leva sitt liv här och nu, att inte skjuta saker framför sig som man vill göra och att inte ta något för givet och att vara tacksam.

För hur det än är så är ju bara livet oss till låns. Hur tänker ni kring allt detta?

Jag önskar er en fin onsdag.


Stor Kram 💗

Gillar