Fem en fredag

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så Elisa och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka dit så fler kan ta del av Fem en fredag.


Vad gillar du mest med julen?


Jag gillar nog faktiskt precis allt som har med julen att göra.

Jag gillar att advent är startskottet på nedräkningen till den stora dagen.

Jag tycker om att pyssla,baka, köpa julklappar, att förbereda inför julen och att ta små stunder där man bara får mysa och njuta en stund av allt fint som man har pyntat med i sitt hem.

Det har också varit kul att maken och jag har skapat våra egna traditioner och framför allt så gillar jag gemenskapen som oftast julen bjuder på.

Även människor man möter på stan är lite gladare så här års.


Hur kommer du spendera årets jul?


Meningen är att julaftonen skall spenderas hos mina föräldrar.

Men just nu så har sjukdom kommit emellan och vi får se hur utgången blir och vad alla komner att orka. Och oavsett så blir det ju jul ändå.

Resterande juldagar är helt oplanerade och förmodligen så kommer dom att bli hemma i lugnet vrå. Vi kommer bara ta dagarna som dom kommer och mysa och återhämta oss.


När slutade du tro på tomten?


Det var ju en väldigt konstig fråga menar ni att tomten inte finns *ler*

Jag var nog inte så jätte gammal när jag insåg att tomten inte fanns.

Vi barn kände ju ofta igen tomten som var hos oss då dessa hemska tomemaskar visade för mycket av ansiktet och man kände även igen rösten.

För att inte tala om alla gånger vi såg tomten byta om ute i farfars verkstad.Och den tomtemasken som farmor hade den kunde ha skrämt ihjäl vilket barn som helst *ler*

Men jag har också varit med om en helt annan tomte hemma hos min mormor.


Hon bodde på en fin bondgård och vi var där och firade jul ett år och det knackade ganska så hårt på dörren och utanför så stod det en tomte som såg ut som en riktig tomte inte ens mormor visste vem han var.

I ärlighetens namn så tror jag inte ens att han bar en tomtemask och jag minns att hans kläder var grå.

Jag vet även att mormor sa att det bodde gårdstomtar hemma på gården. Och dom var jag lite rädd för men jag såg aldrig några.


Byter du någonsin en julklapp du får?


Det har hänt någon enstaka gång för jag byter väldigt sällan något som jag fått och då är det oftast bara någon storlek på tex. kläder.

Jag gillar inte alls att byta sådant som jag får.


Brukar du ha uppesittarkväll?


Det är en nästan lite helig tradition som vi aldrig bryter.

Lite god enbärs dryck och den första skinksmörgåsen med våran egen gjorda julskinka ska intas under programmets gång och så lite twist till det.

Jag tycker att uppesittarkvällen med bingolotto är en mysig tradition.

En mysig stund att bara varva ner, mysa och invänta julaftonen.


Gillar