Ett tips på en mysig utflykt till Skärgårdsvåfflan i Oxelösund.

Maken och jag hade pratat ett tag om att åka till Oxelösund och besöka skärgårdsvåfflan som ligger vid femöre.

Igår så var det igentligen en sådan där dag när jag hade sovit alldeles för lite på natten pga. Värk och värmen så jag borde kanske ha stannat hemma istället, men så känner man sig ändå lite rastlös och vill åka någonstans.

Så då tog vi beslutet att åka till skärgårdsvåfflan för man vet ju att tyvärr börjar snart sommardagarna sina och det är då lätt att tänka att man vet ju aldrig hur många fina dagar till det blir framöver så vi borde nog dra dit idag. Vi tog även med mina föräldrar dit.
Väl framme så fanns det ju ganska mycket att välja på allt ifrån matvåffla till dessertvåfflor. Man kan även kombinera ihop sin alldeles egna våffla om man vill det så man kan ju i princip få den precis som man vill.

Jag tog en matvåffla med skagen röra och den var super god och till efterrätt en lite mindre glass utan våffla.

Det var mycket folk som strömmade in hela tiden men det blev aldrig trångt där själva serveringen ligger då det finns gott om platser och bord och man kan även välja att sitta inne om man vill det.

Men å andra sidan så missar man ju allt av den fina skärgården och den fina utsikten. Det är väll framför allt läget som gör stället speciellt.

Ett jätte stort plus för hela stället är att det är rökfritt inom hela området det finns endast ett ställe där man får röka vid ett trä. Det är otroligt skönt när man är allergisk och har astma.

Vi trodde dock att det skulle fläkta skönt när vi kom fram för det gör det väll i regel alltid när man kommer till vatten men den höga luftfuktigheten som är just nu och det vindstilla vädret gjorde att även där blev luften ganska så kvav och tryckande. Åskan mullrade lite i kanten men den gick bara på sidan.

I anslutning till stället så finns det även en badplats vilket var omtyckt av barnen.

Kombinationen med att ta en fika eller äta en matvåffla och bad är ju inte så tokigt.

När klockan började närma sig stängningsdags så rörde vi oss mot Jogersö där maken tog ett svalkande kvälls dopp jag plaskade bara med fötterna i vattnet men det var alldeles ljummet.

Ännu en varmt sommardag är över, tänk vad man ändå kommer att minnas den här sommaren.

Den har bestått av en otroligt långvarig värme som slagit alla rekord i torka, och tyvärr också av diverse katastrofer som drabbat människor hårt, bad, sol,utflykter, och många långa och varma sommar kvällar/nätter där man nästan får tvinga sig att gå in då klockan är alldeles för mycket och man borde ha sovit för länge sen men det är fortfarande så ljummet och skönt ute så man vill inte in.

Den har skapat minnen att bära med sig, den har gett energi men också tagit energi.

Men jag tror definitivt att denna sommar kommer att göra så att det känns helt okay när hösten närmar sig eller kanske till och med skönt!

Men nu så ska jag ta tillvara på det som är kvar av sommaren och bara njuta 🌸

Gillar

Kommentarer