Ett omtumlande dygn igen.

I torsdags så blev det ytligare en tur med maken via akuten då tungandning tillstött och värken över hjärtat hade inte släppt av det minsta sedan utskrivningen i lördags. Vi ringde 1177 som sa åt oss att genast åka in.

Efter att ha suttit på MAVA på akuten där maken låg uppkopplad så beslutades det att lägga in honom på hjärtavdelningen igen. Läkaren var då ännu inne på ett eventuellt kärl i hjärtat som ställde till det.

Vi hade förberett en väska redan innan vi åkte in för vi visste nog båda två att det förmodligen skulle sluta med inläggning igen.

Strax efter tio på kvällen så kom vi upp till avdelningen det kopplades på en ekg övervakning igen som skulle vara i 24h samt en serie provtagningar som kollar hjärtinfarkt skulle tas var 6:e timma.

Jag kommer ut från sjukhuset vid halv elva på kvällen och måste då ta mig runt sjukhuset till akutens parkering där bilen stod. På den promenaden till bilen kommer en oros känsla över mig och den greppar tag om mig och tusen tankar rusar genom skallen. Men jag lyckas sen samla mig igen.

Väl hemma så sjunker jag ner i soffan och försöker att varva ner en stund innan det är dags att lägga sig för då är jag helt slut.

Dagen efter så kommer läkaren in på ronden denna tror dock inte att det är hjärtat längre och ställer då in arbets ekg som maken väntade på att få göra. Där blir både han och jag besvikna då läkaren på akuten hade sagt att det var viktigt att göra ett sådant test då det skulle visa om det fanns en förträngning i hjärtat.

Det är lite kluven information från läkaren hen tror inte det är hjärtat men maken får ändå inte göra arbets ekg pga hjärtvärk hm....

Rond läkaren tror att det kan vara revbensinflammation något som kan ta månader upp mot ett år att läka. Maken skickas även iväg på en lungröntgen som inte visar något.

Det är dock inte allt som stämmer symtom mässigt med den diagnosen som han har men samtidigt hoppas man ju att det är rätt för vem vill i vår ålder att det skall börja vara fel på hjärtat.

Tiden får väll utvisa om den sista läkaren hade rätt eller ej och blir det värre så får vi söka på nytt. Ett arbets ekg ska vi försöka få göra genom vårdcentralen istället.

Jag känner mig helt färdig nu jag är trött i hela kroppen så denna helg kommer mest att bestå av vila för oss och att bara vara och rå om varandra.

Tänk ändå vad sådana här händelser skakar om en på nytt och man inser igen hur skört livet kan vara det hänger många gånger som på en skör tråd.

Så ta tillvara på det ni har och njut av livet för ingen av oss vet ju med någon säkerhet hur långt liv vi får.

Ni får ha en underbar lördag 💗

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Hoppas att det gick bra
nouw.com/stenhagenbettan