Ett besök i Eskilstuna idag

Idag så var det då dags för att hämta ut mina nya glasögon på synsam i Eskilstuna. Jag ska villigt erkänna att det kändes inte helt okay att ge sig ner på stan i corona tider och på som så många andra ställen så gapade det ganska tomt nere på stan.

Vi var absolut inte ensamma men betydligt mindre med människor än vad det brukar vara.

Det tråkiga var väll att ett par av dom glasögon jag skulle ha så hittade jag efter att jag tagit ut dom stora skrap märken på vilket man kan tycka att butiken borde ha sett. Så dom fick beställa hem ett nytt par men det innebär ju också ytligare en resa till på ca tolv mil tur och retur och det känns ju ganska onödigt.

Nu så ska jag även vänja mig med att ha progressivt glas så jag får se hur det går.

Vid utprovning av glasögonen så sa dom till mig, du ska ha runda glasögonbågar och så blev det också i brunt.

Men jag känner mig faktiskt nöjd. Tänk att när det var dags för mina allra första glasögon så ville jag absolut inte ha det.

Men idag så vill jag inte vara utan dom och tänk så mycket man kan ändra ett utseende bara med andra bågar men idag så har det ju nästan blivit trendigt med glasögon.

Jag känner mig även bättre nu så hoppas att det håller i sig.

Jag har ökat på min symbicort ( astma medicin ) samt kortison nässpray så förmodligen så har det hjälpt då pollen säsongen verkligen har kommit igång.

Efteråt så gick vi till ett mysigt cafe en bit från stan. Jag var lite tveksam pga smitta men jag sprita händerna väl och tvättade mig.

Cafet låg precis vid vattnet och vi satte oss på övervåningen som var lugnt ifrån folk.

Sådana här mysiga cafer älskar jag att hitta där kan man bara sitta och slappna av en stund och äta något gott samtala och bara vara.

Att få komma ut en sväng efter att ha hållit mig inne i två och en halv vecka gjorde mig gott.

Men nu så är jag väldigt trött så jag ska tända ljus, krypa ner under filten och sen blir det lite tv mys med maken.

Hoppas att eran måndag har varit fin.

Var rädda om er.

Kram 💕

Gillar