En sommarkväll med musik av Plura och eftertänksamhet

​Maken och jag tog oss iväg ikväll till en sommar konsert med Plura.

Jag har alltid gillat honom och hans musik så det var kul att få se honom igen. Sist var för något år sedan.

Han började kvällen med att tala om att han mist sin vän Michael Nyqvist som igår somnade in ifrån sin cancer sjukdom.

Redan igår så greps jag av nyheten att Micke hade somnat in då jag alltid har tyckt bra om honom och hans skådis talanger.

Men det som också greppade tag om mig var en välbekant känsla ... en smula av ångesten, den välkända knuten i magen. Jag påmindes åter igen om hur kampen mot cancer i värsta fall kan sluta att man förlorar till slut trots vilken hård kamp man än kommer att ha fört emot den.

Det gjorde mig rädd igen, rädd för vilken prognos min tumör kommer att ha. Rädd för vad min prognos kommer att bli om sen cancern återvänder igen. Vilket jag tyvärr kommer att ha ökade risk för.

Jag har alltid varit en person som har haft lätt för att bli berörd även i vanliga fall men just nu ligger den nerven lite mer ändå och dallrar utanpå ytan.

Förmodligen inget konstigt med det i min situation men ändå så himla jobbigt.

Jag gillar inte tanken på att min cancer tumör är en ovanlig sort för kommer det att behövas mer behandlig än operation så har dom inte mycket att erbjuda i olika former inom strålning eller cellgifter.

Forskare arbetar förbrilt idag med att hitta nya behandling metoder men dom tycker själva att det är för dåligt utbud idag inom behandlings möjligheterna.

Men jag får be till högre makter om min chans till ett till frisknande.

Det fanns endel sånger Plura sjöng ikväll som i varje fall gick rakt in i mitt hjärta. Ett litet kantslaget hjärta för tillfället men som jag hoppas snart igen som skall få bli helt.

Man kan känna sig enormt ensam i en sjukdom för när den väl drabbar dig så måste det ändå vara du själv som behöver kämpa för kung och foster land på egen hand.

Men dom som står brevid dig är ju ändå dom som får dig att få styrkan till att kunna göra allt detta. Och dom drabbas också fast på ett annat sätt men som ändå har vissa likheter med ditt eget.

Tack älskling för att du finns dygnet runt för mig 💞

Gillar