En sämre dag av smärta har bara börjat

Idag så vaknade jag upp till ett grått väder men det ska visst skingra sig framåt eftermiddagen och sen bli varmare och soligt men det blåser massor idag.

Imorse så var det ingen rolig dag att vakna upp till jag är så stel över mitt bröstben där jag har opererats och jag har en envis nervsmärta som inte vill ge med sig. Vad har jag då gjort som förvärrat mig... jo jag gjorde det igår som jag älskar mest av allt jag donade lite på tomten.

Igentligen gjorde jag inte alls något stort projekt utan jag små donade men det räckte. Min kropp börjar genast kriga med mig och sänder nu ut mängder med extra smärt signaler.

Jag har fått fler muskel knutor och bindvävs knutor under huden och dom bränner, värker och gör det olidligt.

Idag är en sådan här dag när jag faktiskt hatar min sjukdom, ja jag vet att hara är ett starkt ord men ibland så för en stund kommer den känslan över mig.

Smärtan och sjukdomen har tagit så ofantligt mycket ifrån mig, jag har så mycket som jag skulle vilja kunna göra men som sjukdomen sätter stopp för och ibland kommer den där känslan krypande över mig att jag orkar inte mer.

Jag tror dock att det är viktigt att tillåta sig att känna så ibland det är ju ändå känslor som inte är direkt konstiga att dom kommer. Dom hade ju kunnat funnits där betydligt oftare än vad dom faktiskt gör om jag inte hade kämpat emot dom så mycket som jag dagligen gör. Jag brukar för varje smärt tillfälle eller negativ tanke istället bemöta den med något positivt och fokusera på det istället.

Men hur lätt är det att acceptera att bilolyckan som resulterade i en svår whiplash skada sätter punkt för mitt liv redan vid 27 års ålder det har inte varit lätt. Mitt smärtsystem gick helt bananas där och då och jag utvecklade även svår fibromyalgi.En helvetes sjukdom utan botemedel.

Mina muskler,leder och ligament i nacken töjdes ut maximalt och det blev även som en rekyleffect för nacken i krocken. Det som töjdes inne i min nacke vid krocken blev det bestående skador av och när jag sen besökte en specialist på nackskador i Stockholm så hade jag en grav inskränkt rörlighet och skadorna i nacken är bestående dvs kroniska en dom ifrån läkaren som jag nog långt där inne visste men som jag ändå fortfarande hoppades på att få slippa höra.

Man får anpassa mycket i livet efter att dessa sjukdomar fått full debut och det svåraste är att acceptera och gå vidare och leva efter dom nya omständigheterna. Det tog år för mig att landa i detta och att acceptera min situation som sjukpensionär.

Vissa får mer prövningar i livet än andra om det finns någon mening med det vet jag inte kanske så visste någon där uppe att jag skulle fixa detta att jag var stark nog för denna prövning vad vet jag.

Men vissa stunder när smärtan är så svår så man inte vet vart man skall ta vägen det är dom gångerna som jag skulle vilja krypa ut ur skinnet och rymma ifrån allt.All denna stress som min kropp utsätts för dagligen som smärtan ger är omänsklig och det är inte konstigt att man nästan ibland drar sig tillbaka ett tag från allt och även från sin omgivning.

Man behöver ibland en paus och hämta andan, en stund där man inte alltid orkar med att ha andra människor runt omkring sig och alla de intryck som man då får.

Hade jag inte haft dessa pausar ibland så skulle jag inte ha orkat jag behöver då och då hitta krafter genom att bara få helt lugnt omkring mig.

Lika mycket som man kämpar med dom dagliga smärtorna så kämpar jag också med att hitta vägar för att göra mitt liv lite lättare att orka leva, att hitta meningar, knep för att stå ut med smärtan osv. Kampen tar lixom aldrig slut det blir aldrig en paus ifrån den.

Jag skulle kunna göra detta inlägg hur långt som helst men detta är lite av den kamp som en sjuk med en utåt sett osynlig sjukdom för. Det syns inte utåt hur mycket vi människor med ” osynliga ” sjukdomar kämpar det är kanske något att tänka på när vi alldeles för lätt dömer andra som jag skrev om i mitt tidigare inlägg.

Vi får se vad jag orkar göra idag kanske så åker vi någon stans så kan jag skingra mina tankar. Idag handlar allt bara om att hitta styrkan och orken att bara stå ut.

Ni får ha en fin fredag.

Stor Kram 💗Gillar

Kommentarer

LillLill82
LillLill82,
Stor kram till dig 💜
nouw.com/lilllill82
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,