En ny vecka har precis börjat och lite tankar om hösten

Måndag och en ny vecka är här.

Solens strålar spricker igenom moln täcket mer och mer och kanske så blir det en ganska fin dag, vi kan ju hoppas.

Färgspelet utanför fönstret ändras sig mer och mer för varje dag som går. När vinden tar tag i träden så tappar björkarna sina löv likt ett snöfall och faller till marken.

Allt ändrar sig och jag är helt okay med det, jag tycker hösten är mysig och jag älskar att få gå dom där sköna och uppfriskande höst promenaderna och sen få kura ihop sig under mysfilten i soffan med en kopp varmt te och en bra serie på tv:n.

Helgerna som kommer att komma framöver älskar jag.

Lyktorna som hänger på min trapp på framsidan får snart blrja att glimma fint på kvällarna när jag tänder dom och jag kan sen njuta av min höstpyntade framsida.

Ute i naturen är det oftast fuktig men jag älskar skogslukten som blir på hösten och jag kan komma på mig själv när jag är ute och går att jag drar in den där lukten lite extra i mina näsborrar och bara njuter.

Vad skulle vi göra utan våra årstider, jag skulle förmodligen ledsna på den om vi bara hade en jag tror det är bra att det varierar.

Mina tankar flackar ibland iväg och jag kan inte låta bli att tänka på att vi inte är många veckor bort från advent och i denna takt som veckorna rusar iväg så går det fort.

Jag älskar den tiden då det ska pyntas och när doften av saffrans lukt och det nybakta brödet doftar gott i hemmet. Jag älskar verkligen saffransbröd.

I år ska jag prova att göra saffranslimpor vilket jag skulle ha gjort förra året men orken räckte då inte till.

Jag vet att höstmörkret kan till slut bli tungt och man känner sig trött innan våren kommer och med åldern så har jag fått ett större behov av ljuset men man får göra det bästa av det för våra årstider kommer vi ju inte ifrån.

Och hur det än är så finns det mycket mysigt att se fram emot som jag verkligen gillar denna årstid.

Vad gör ni för att orka er igenom höstmörkret och finns det någon ni gillar sådär extra mycket med den här tiden?

Jag önskar er en fin måndag, njut av er dag.

Stor Kram 🍂

#nouwseptemberchallenge

Gillar