En helg med en smak av brittsommar

Det var ett tag sedan jag bloggade nu dagarna och tiden har bara rullat på och jag har kämpat för att komma igen ifrån allt som tagit ner min kropp den senaste tiden.

Jag är inte alls inne i något bra mående med kroppen nu och allt är lite tungt.

Men man får hålla sinnet uppe och tänka positivt och hoppas på att det snart måste vända.

Förra helgen så gjorde vi en utflykt till Sigridslunds handelsbod och cafe vädret var härligt och det var så pass varmt så vi kunde sitta ute och ta våran fika i solen det var underbart.


Sol strålarna behövs nu inför kommande vinter mörker.

Men det visade sig sen att denna helg skulle inte bli sämre utan temperaturen toppade med hela tjugo grader varmt och strålande solsken och brittsommaren är här för några dagar och jag bara njuter.

Igår när det var lördag så passade vi på att åka ner till Fridhem för en mysig fika ute i solen. Det känns lite konstigt att sitta ute och ta fikan när det redan är den trettonde oktober och framaför allt i den sommar värme som helgen bjöd på.

Och förmodligen vardet årets sista fika utomhus åtminstonde i varmt väder och jag bara njöt i solen.


Jag har sagt det förr men säger det igen har ni inte besökt Fridhem gör det för det är så himla mysigt där.

Idag blir det bara en lugn söndag och jag skall bara njuta av dagen och bara vara.

Jag har inte så mycket planerat för kommande vecka heller det är ungefär precis vad jag behöver just nu för att vila upp mig.

Jag skall in och ta lite prover inför kommande röntgen undersökning som blir vecka 43.

Dagen som jag känner mig lite kluven till samtidigt är det mycket skönt att äntligen igen få göra kontrollröntgen men också oroligt inför det kommande beskedet.

Man kommer att kolla hur det ser ut över halsen, bröstkorg, lungor och buken. Man kommer att se om den tumör rest som jag fick kvar har ändrats sig något eller om något annat har tillstött.

Man tittar noga över mina lymfkörtlar efter eventuella sjukliga förändringar.

Det är som jag skrivit tidigare att jag kommer aldrig att vänja mig vid dessa undersökningar men jag känner också en stor tacksamhet att dom finns så att man i ett tidigt skeende kan fånga upp eventuellt sjukliga förändringar.

Det finns tyvärr ofta saker som kan bli bättre och fungera bättre inom sjukvården men det finns också saker som är helt fantastiska. Jag tycker att dom bra sakerna borde luftas mer.

Jag går in i ett slags stress mode inombords inför dessa kontrollröntgen och dessa känslor måste jag sen kontrollera. Vilket jag lättast gör med att ta mig ut i naturen på promenader och med lite avslappning samt att bara göra sådant som jag tycker om.

Det är inte konstigt att dessa känslor kommer och jag låter dom vara där och ser dom som något naturligt i den situation som jag befinner mig i. Känslorna måste ju få utlopp på något sätt i allt man gått och går igenom.

Nu så ska jag se klart nyhetsmorgon och sen ta mig ut i värmen och solen.

Ha en fin söndag 🍂
Gillar